Bursa „Gabriela Tudor” în management cultural

Începînd din 2010, am oferit anual bursa „Gabriela Tudor” unor tineri curatori și producători culturali – Corina Bucea (2010), Raluca Iacob-Pop (2011), Mihaela Ion (2012), Jean-Lorin Sterian și Ioana Calen (2013), Miki Braniște (2014), Cristina Bodgan (2015), Livia Pancu (2016). Următoarele două burse vor fi oferite în 2019.
Detalii la bursagabrielatudor.wordpress.com.

În perioada 2010-2012, bursa „Gabriela Tudor” a fost organizată la Londra în parteneriat cu Fundaţia Raţiu și cu mentoratul oferit de Ghislaine Boddington și& body>data>space. În 2009, lansarea Bursei a fost realizată în cadrul United Experts (labelul de dezvoltare culturală fondat de Gabriela) cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elveţian în România şi al donaţiilor făcute de către Voicu Radescu & Green Hours 22, Carmen Vioreanu, Irina Barbălată, Miki Branişte, Ioan şi Liana Tugearu, Dan Bartha. Doina Barbu, Fundaţia AltArt, Elisa Fuchs, Helene Kuendig, Urs Stussi, Ina Boesch, Christine Masserey, Thomas Stauffer, Walo Landolf, Petra Bischof, Virgil Mărgineanu, Thomas Kugler, Natalia Volchenko, Vlad Tudor, Radu Boureanu, Thierry Dumas, Damiano Foa şi Oracle Network of European cultural managers.

În 2010, o bursă specială – „Gabriela Tudor Memorial Exchange Programme” – sub forma unei rezidențe a fost oferită în parteneriat cu CEC Artslink și Institutul Cultural Român din New York, și cu sprijin de la Trust for Mutual Understanding pentru Irina Cios, director CIAC – Centrul Internațional de Artă Contemporană, în vederea participării la un program curatorial la Los Angeles, și pentru Ben Pryor, producător american care a vizitat Bucureștiul și Clujul.

În 2011-2013, o serie de 13 burse au fost oferite ca parte a programului european E-Motional, în cadrul echipelor de co-organizatori din România, Cipru, Irlanda, Marea Britanie și Turcia (vezi mai jos). În 2014, bursa primită de Miki Braniște pentru a cunoaște scena artistică din New York s-a desfășurat în cadrul unui proiect susținut prin Suitcase Fund/ New York Live Arts, cu sprijin de la Trust for Mutual Understanding.

În perioada 2013-2016, bursa a fost oferită prin diverse finanțări primite de Fundație și cu ajutorul unor donații private oferite de Vlad Rădescu, Raluca Iacob-Pop, Vlad Tudor și Maria Rus Bojan.