[Fragil]

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tihno Segal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții.

Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.


În direcția artistică a coregrafului Cosmin Manolescu și realizat și interpretat în colaborare cu dansatoarele Giselda Ranieri (Italia) și Tanja Andreeva (Norvegia), „[Fragil]” a fost produs în cadrul proiectului european E-Motional și a avut premiera în iunie 2015 ca parte a unui turneu internațional care a inclus spectacole la Luxemburg, Cluj, București și Riga, urmat de alte prezentări în 2016 la Brașov, Sibiu și București, iar în 2017 la Seattle. Din echipa inițială de performeri a făcut parte și artistul Cristian Nanculescu, care s-a retras înainte de premiera din 2015.

[Fragil]
un spectacol de: Cosmin Manolescu
creat în colaborare cu și interpretat de: Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu
producător: Ștefania Ferchedău
producător asociat: Laura Orlescu
design lumini: Cosmin Manolescu
producție: Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor, în cadrul programului E-Motional
creat cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național, Programul Bucureștii 555 al ARCUB, bursă a Fundației Bogliasco
avanpremiera: ZonaD și Centrul Național al Dansului București, 2014
premiera: TROIS-CL, Luxemburg, 2015

Behind the scenes – Fragile, un film despre procesul artistic din proiect a fost realizat în 2014 de Tania Cucoreanu și Cosmin Manolescu.