Spectacole

Fundația Gabriela Tudor administrează deopotrivă proiectele companiei Paradis Serial, sub direcția artistică a coregrafului Cosmin Manolescu. În perioada 2011-2023, compania, al cărui nume se leagă de spectacolul „Paradis Serial” care i-a adus recunoașterea internațională (peste 50 de spectacole și 3 premii internaționale), a avut un număr de 13 premiere coregrafice și a prezentat peste 40 de spectacole la București, Bacău, Brașov, Cluj, Timișoara, Alba Iulia, Sf. Gheorghe, 2 Mai, Sibiu, New York, Seoul, Stockholm, Plymouth, Riga, Amsterdam, Luxemburg, Seattle, iar Cosmin Manolescu a condus peste 40 ateliere de dans și programe de coaching și dezvoltare personala, deschise publicului larg și tinerilor dansatori sau actori.

Între spectacolele realizate în această perioadă se numără:  „Camera 1306 [I Am Myself]”, AVAILABLE, HI BYE, „Piesă cu responsabilitate limitată”, coproducția europeană [Fragil], în colaborare cu performeri din România, Italia și Norvegia, coproducția româno-japoneză zmeul sau ce este dansul contemporan, programul de experiențe performative „dans-wanderer” / „Călătorie către mine însumi” și [Simple plăceri], „Imaginarium” și „Cancer, Coregrafiat”,

Un călător pasionat și un explorator de profunzime al unor noi teritorii, coregraful și curatorul Cosmin Manolescu trăiește între București, Lisabona și alte orașe care îl fac să se simtă acasă, și vede, predă și lucrează cu dansul contemporan ca o călătorie transformatoare și o experiență care schimbă vieți. Creațiile sale ocupă contexte diferite – natură, peisaj urban, scenă sau apartemente – unde spectatorii sînt invitați să fie martori și să participe. Piesele lui pot arăta ca spectacole, instalații, happenings sau chiar petreceri. Găsindu-și adesea inspirația în schimbul cu colegi din alte țări, Cosmin Manolescu lucrează neobosit pentru a provoca imaginația spectatorilor, a incita la o formă de colaborare între artiști și public și pentru a mișca mințile și inimile oamenilor.

Detalii despre cîteva din spectacolele ultimilor ani se regăsesc în submeniurile acestei pagini.