Platforma ZonaD

Platforma ZonaD (2018-2019) este un program multi-anual lansat de Fundația Gabriela Tudor, reprezentînd o  amplicare a activității laboratorului ZonaD al Fundației, dezvoltat în ultimii ani de la un fost spațiu independent (2012-2014) la o platformă mobilă cu multiple conexiuni și parteneriate în București și în țară (2015-2017). Platforma ZonaD concentrează un program itinerant de creații realizate de coregraful Cosmin Manolescu și de activități în domeniul managementului cultural, cu următoarele componente:

#START
> Ateliere de management cultural la București, Sibiu, Iași, 2018
> ZonaD Mentorat – sesiuni de mentorat pentru tineri artiști și organizații culturale, 2018
Bursa “Gabriela Tudor” 2019
> Această componentă continuă și dezvoltă programul United Experts lansat de Gabriela Tudor și Programul Cultural Elvețian în România în 2007, care și-a propus să ofere consultanță și expertiză de calitate pentru sectorul cultural.

#STAGIUNE DANS-WANDERER
> Spectacole Călătorie către mine însumi și dans-wanderer #3 la București, Timișoara, Sfântu-Gheorghe, Piatra Neamț, Lisabona, 2018 și 2019
> Retreat dans-wanderer, Corbu, 2018 și Lisabona, 2019
> ZonaD explorare urbană, 2019
> Producții noi: Emotional Europe și [Simple plăceri], 2019

#DANSARTE: laboratoare de cercetare multidisciplinară
> #dansfotografia, 2018 și Dans imersiv, 2019| ICON Arts Academy, Alma Vii

#SCENA DE DANS CONTEMPORAN DIN ROMÂNIA

Studiu privind situația dansului contemporan, 2019 realizat de Raluca Iacob și Ștefania Ferchedău.

#PLATFORMA ZonaD
Showcase de spectacole, instalații foto-video, dezbateri, 2019

Activitățile din program sînt anunțate în știri individuale în cadrul platformei DANS.RO.

Platforma ZonaD este un program multianual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.