Camera 1306 [I Am Myself]

„Camera 1306 [I Am Myself]” este un spectacol-instalație pentru o cameră de hotel, un maraton de 12 ore în care publicul intră la fiecare oră fixă. Presa de specialitate l-a văzut ca pe un spectacol „fantasmă” despre „corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima „un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios și cu siguranță, fragil”, și care face apel la „puterea imaginației fiecăruia”.

„Camera 1306” a reprezentat începutul colaborării dintre Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, în primăvara 2010. Spectacolul a avut premiera în iulie 2011 și s-a bucurat de un succes important de public, fiind prezentat în țară la București, Timișoara, Bacău și Alba Iulia, iar în străinătate la festivaluri din Stockholm (Suedia), Plymouth (Marea Britanie) și Riga (Letonia).

foto Irina Stelea

Spectatorii sînt invitați să descopere spectacolul care se desfășoară în spații diferite din apartamentul Hotelului InterContinental. Pe durata performance-ului, publicul este liber să se miște în spațiu și să-și aleagă acțiunea pe care dorește să o urmărească. Spectacolul poate include interacțiune cu spectatorii și nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Publicul este rugat să respecte durata spectacolului pentru a permite accesul celorlalți spectatori.

Camera 1306 [I Am Myself]
concept: Cosmin Manolescu
coregrafie & interpretare: Catrinel Catană & Cosmin Manolescu
management & comunicare: Ștefania Ferchedău
producători: Fundația Gabriela Tudor & Centrul Național al Dansului București
partener asociat: Hotel InterContinental București
cu sprijinul: Cullberg Ballet (Stockholm) și Asociația 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău)