Asa + Clopote si mecanisme. Prezentarile programului de coaching ZonaD

18 octombrie, 18:00 @ ZonaD – studio Paradis Serial

ZonaD – studio Paradis Serial a gazduit in perioada iunie-octombrie 2013 un program de coaching artistic condus de coregraful Cosmin Manolescu, la care au participat artistii Irina Tarau, Valentina Chirita, Dilmana Yordanova, Catalin Cretu si Ana-Maria Costea. In 18 octombrie vor avea loc doua prezentari informale ale proiectelor sustinute.

credit Ana Barbu

credit Ana Barbu

„Asa” – este un proiect de Valentina Chirita. „Asa e folosit in desfasurarea unei actiuni si o marcheaza pe cea satisfacatoare. Ca termen de comparatie, deschide un teritoriu pentru imagini inedite. Aceasta piesa e raspunsul meu emotional la ce ne impiedica sa traim si sa ne dezvoltam dupa placul inimii. Din locul unde stau sudate lucrurile, scot un strigat de lupta, de la suflet la suflet.” – spune Valentina.

CLOPOTE SI MECANISME_02„Clopote si mecanisme” este un proiect conceput de Catalin Cretu si Dilmana Yordanova, avind-o ca performer pe Ana-Maria Costea. „Proiectul propune un studiu al relatiei intre miscarea corporala si tehnologia interactiva. Corpul uman in diferitele sale ipostaze este generator al intearctivitatii atat sonore, cat si vizuale, manipulandu-le tn acelasi timp. Atat coregrafia, cat si dezvoltarea aspectului general vizual al proiectului se bazeaza pe juxtapunerea a doua planuri – orizontal si vertical si relativitatea perceptiva a acestora.” – sustin autorii proiectului.
Componenta de coaching face parte din ZonaD formare profesionala, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Acces liber in limita spatiului disponibil. Mai multe detalii la serial.paradise@artsf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *