COMUNICAT: Se lansează ZonaD – studio Paradis Serial – un nou spațiu artistic

Fundația Gabriela Tudor anunță lansarea oficială ZonaD – studio Paradis Serial – un nou spațiu artistic în București, dedicat dansului și artelor contemporane. Deschiderea acestui studio în contextul politic și cultural extrem de dificil din România în acest an este o inițiativă ambițioasă, menită să vină în sprijinul artiștilor și al publicului interesat de fenomenul artistic contemporan.

ZonaD – studio Paradis Serial
este un spațiu-laborator independent cu un program permanent destinat formării profesionale și cercetării artistice. ZonaD încurajează practicile colaborative și cercetarea individuală, mediind și facilitînd în același timp întîlnirea dintre artiști și publicul larg.

Lansarea va avea loc în cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 5 iulie, de la ora 11.00 în spațiul ZonaD din București, strada Iulia Hașdeu nr. 3 (zona Calea Griviței – Popa Tatu, în apropiere de Hala Matache). Conferința reprezintă un triplu eveniment, dedicat atît programului-cadru ZonaD – studio Paradis Serial, cît și altor proiecte ale Fundației aflate în prezent în desfășurare, între care E-Motional Bodies & Cities (www.e-motional.eu) și Stagiunea Paradis Serial. La eveniment vor participa Cosmin Manolescu (director executiv Fundația Gabriela Tudor), Ștefania Ferchedău (manager ZonaD), Vava Ștefănescu (director artistic, Centrul Național al Dansului București), precum și artiști implicați în proiectele Fundației. Conferința marchează de asemenea 15 ani de activitate continuă a Fundației pe scena culturală din România.

Creat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, ZonaD va programa ateliere și cursuri pentru coregrafi și dansatori, dar și pentru neprofesioniști, susținute de coregrafi români și străini; seri de improvizație; rezidențe artistice pentru dezvoltarea unor noi producții de dans; proiecții de filme de dans; evenimente speciale în format laborator și experimente la granița între diverse discipline artistice. ZonaD va oferi de asemenea spațiu de repetiții pentru comunitatea locală de dans.

Conceput sub direcția artistică a coregrafului Cosmin Manolescu, programul ZonaD reia peste timp activitatea “Centrului Inter/Național pentru Dans Contemporan” (1997-1999), o inițiativă anterioară a Fundației care a oferit  gratuit spațiu de repetiții pentru proiectele tinerilor coregrafi și a organizat în mod regulat cursuri și ateliere de dans contemporan în cadrul primului studio de dans din clădirea ArCuB.

Programul ZonaD a fost deschis de atelier intensiv condus de coregraful Florin Fieroiu, care se derulează în perioada 30 iunie – 5 iulie 2012.

Proiectele Fundației Gabriela Tudor sînt finanțate în 2012-2013 de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Fundația Culturală Europeană din Amsterdam, Centrul Național al Dansului București și Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

Contact de presă: Ștefania Ferchedău, serial.paradise@artsf.ro, 0740 300 124

One thought on “COMUNICAT: Se lansează ZonaD – studio Paradis Serial – un nou spațiu artistic

  1. wideopenblogger says:

    felicitari. viata lunga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *