E-Motional: ultimul apel / final push up call

desen de Matei Branea pentru E-Motional

desen de Matei Branea pentru E-Motional

Fiți alături de noi în realizarea evenimentelor din cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance” și al platformei ZonaD în perioada mai-iulie 2015! La mai puțin de 2 ani de la campania noastră trecută, ne vedem nevoiți să ne întoarcem din nou înspre comunitate, beneficiari și public, pentru a vă cere sprijinul. În acest moment facem un ultim efort, împreună cu voi, ca să realizăm ce ne-am propus pînă la încheierea proiectului nostru în iulie 2015. Peste 300 de artiști și profesioniști ai dansului (coregrafi, dansatori, critici de dans, manageri și producători de dans) din 8 țări europene au participat sau beneficiat în mod direct de programul E-Motional în ultimii 4 ani. La finalul programului început în 2011, avem nevoie de voi și răspundem generozității voastre cu niște superpremii.

PROIECTUL PENTRU CARE VĂ CEREM SPRIJINUL
Proiectele pe care ne-am asumat că le vom realiza în perioada mai-iulie 2015 în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance” organizat de Fundația Gabriela Tudor, și pentru care încă avem nevoie de sprijin pentru a le putea duce la capăt sînt:

> Turneul coproducției [Fragil], realizată de Cosmin Manolescu în colaborare cu performerii Cristian Nanculescu (România), Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia). Ne bucurăm să avem ocazia să prezentăm spectacolul la Luxemburg, Cluj, București, Riga și Porto în perioada 29 mai – 5 iulie. [Fragil] este o piesă versatilă care instalează o relație dinamică între performeri și public, propunînd o reflecție atît asupra statutului dansului contemporan, cît și asupra responsabilității artistului și a rolului spectatorului. Au trecut deja 8 ani de la ultimul turneu de amploare cu „Paradis Serial”, în perioada 2003-2007, iar [Fragil] este un spectacol care vrem să aibă o viață cît mai lungă. Un trailer al spectacolului poate fi vizionat aici:

> Producția DVDului „[Fragile] behind the scenes”, un documentar de making of al piesei, realizat de Tania Cucoreanu. Vrem să însoțim prezentarea spectacolului de un intro în procesul de lucru al artiștilor și să oferim publicului o altă perspectivă asupra piesei. Filmul va fi prezentat în conexiune cu spectacolele din turneu, iar 100 de DVDuri vor fi distribuite în mod gratuit, inclusiv donatorilor din această campanie.

> Susținerea a 4 proiecte artistice noi care vor fi dezvoltate în cadrul unor rezidențe 2 săptămîni la București. Platforma mobilă ZonaD va sprijini în luna iulie un format de cercetare interactiv între 3 proiecte de dans contemporan sau interdisciplinare, bazate pe mișcare. Artiștii vor asista la procesul de lucru al colegilor din celelalte proiecte și vor avea discuții și întîlniri pe durata rezidențelor, urmînd a se întîlni cu publicul la finalul perioadei de creație. Vor fi susținute 2 proiecte realizate de artiști români și 2 proiecte internaționale.

Programul nostru complet de evenimente este disponibil în acest blog și la www.e-motional.eu.

DE CE AVEM NEVOIE DE SUSȚINERE
În perioada 2013-2014, Fundația Gabriela Tudor nu a primit nici o finanțare de la Ministerul Culturii din fondurile alocate cofinanțării de proiecte europene, singura sursă destinată proiectelor precum E-Motional, deși este singurul lider de proiect european din România din domeniul artelor spectacolului. Aceasta a condus în mod direct la punerea în dificultate a realizării activităților noastre din 2015. Din 2013 am făcut toate demersurile posibile pentru a accesa acest fond, dar nu am obținut nimic, decît aroganță, dispreț și nerespectarea legislației în vigoare (consultați scrisoarea noastră din iunie 2014). Deși în 2014 și la început de 2015 am reușit să strîngem o parte din bugetul necesar proiectului E-Motional, prin finanțări de la Administrația Fondului Cultural Național, ArCuB, programul București 555, prin microfinanțări de la Trust for Mutual Understanding și de la Centrul Național al Dansului, încă ne lipsesc 14.500 Euro pentru a putea finaliza activitățile menționate în campanie și alte evenimente derulate în perioada mai/iulie. Aceasta sumă este esențială pentru a atinge pragul de cofinanțare de 50% al programului E-Motional, obligație contractuală pentru proiectele finanțate prin programul Cultura al Uniunii Europene.

Credem că împreună cu voi putem strînge 5000 Euro, urmînd ca diferența pînă la 14.500 Euro să încercăm să o strîngem din finanțări pe care le vom solicita în perioada ce urmează. Orice donație din partea voastră este binevenită și ne vom bucura să vă răspundem cu recunoștință, oferind la rîndul nostru o serie de premii speciale, prezentate mai jos.

CUM VOM FOLOSI BANII DONAȚI
A pune în mișcare o echipă internațională nu este un lucru ușor, așa încît donațiile strînse vor contribui parțial la costurile de transport și/ sau masă ale echipei de 5 persoane a piesei [Fragil] la Luxemburg, Cluj, București, Riga și Porto, precum și la costurile de cazare și masă pentru 2 artiști străini în rezidență București. Donațiile vor ajuta de asemenea la producția DVDului „behind the scenes”.

Cei 5000 de Euro pentru care vă solicităm sprijinul sînt doar o contribuție parțială la costurile activităților din proiectul nostru.

CUM PUTEȚI DONA
Campania este deschisă între 20 martie și 20 mai 2015, perioadă în care sperăm să strîngem cu ajutorul vostru suma țintă. Puteți dona

– prin PayPal. Donația prin PayPal este rapidă și la îndemînă și nu e nevoie de cont pentru aceasta, se poate folosi cardul la fel ca pentru o plată online. Click aici.
– prin transfer bancar la:

Fundația Gabriela Tudor
Cod fiscal 9342651
Cont RON: RO42 BACX 0000 0011 3762 4000
Cont EURO: RO15 BACX 0000 0011 3762 4001
Cont USD: RO85 BACX 0000 0011 3762 4002
Banca: Unicredit Țiriac Bank, Sucursala Rosetti, București
Cod Swift: BACXROBU

CE OFERIM
Toți donatorii vor fi menționați pe blogul ZonaD în secțiunea specială dedicată susținătorilor proiectelor noastre. Ștefania alearga 1 km pentru fiecare donator, iar Cosmin face 1 flotare. Avem rugamintea ca atunci cînd faceți donația să ne transmiteți un email la serial.paradise@artsf.ro, pentru a avea contactele voastre și a stabili felul în care veți intra în posesia premiului oferit. Mulțumim. De asemenea, dacă doriți ca numele vostru să nu fie menționat sau să rămîneți anonimi, vă rugăm să ne spuneți. Premiile de mai jos sînt disponibile pentru donatorii români sau străini stabiliți în România. Pentru donatorii cu domiciliul în străinătate vă rugăm să consultați anunțul nostru în limba engleză.

5 Euro sau mai mult
Mulțumiri pe blogul ZonaD.

10 Euro sau mai mult
O invitație la spectacolul [Fragil] (București, 12 iunie) + Mulțumiri pe blogul ZonaD.

20 Euro sau mai mult
1 traistă E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Mulțumiri pe blogul ZonaD.

30 Euro sau mai mult
Calendar E-Motional 2016, cu o selecție de fotografii din proiect și mulțumiri nominale + Acces gratuit la unul din atelierele conduse de Cosmin Manolescu pînă la finalul lui iulie 2015. Prima ocazie: 27-29 martie la ArCuB.

50 Euro sau mai mult
1 traistă E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Acces la un atelier ZonaD + Calendar E-Motional 2016.

100 Euro sau mai mult
Cadou personalizat adus din turneul piesei [Fragil] la Luxemburg, Riga și Porto + Invitație la un cocktail organizat în conexiune cu un eveniment E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Calendar E-Motional 2016.

PREMII SPECIALE
La finalul fiecărei săptămîni a campaniei, dintre donatorii care contribuie cu sume peste 20 Euro vom trage la sorți o persoană care va primi unul din cadourile noastre superspeciale:
– Invitație la o cină cu povești și vizionări de filme din arhiva noastră de proiecte.
– O fotografie din spectacolul [Fragil] înrămată, cu autografele artiștilor.
– Obiecte de recuzită din diverse spectacole
– DVDuri și cărți de dans & performance.
– Catalogul și DVDul E-Motional 2011-2013.
Premii speciale în cadrul unei trageri la sorți după închiderea campaniei, în 21 mai.

Vă mulțumim pentru sprijin. Let’s give it a final push up together.

Cosmin Manolescu & Ștefania Ferchedău

[Imagine: desen de Matei Branea pentru E-Motional]

E-Motional: rethinking dance / Fundația Gabriela Tudor
Email: serial.paradise@artsf.ro
Tel: 0740 300 124, 0722 322 366
Web: https://zonadstudio.wordpress.com/, www.e-motional.eu

One thought on “E-Motional: ultimul apel / final push up call

  1. Pingback: Spectacolul [Fragil] în turneu | ZonaD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *