Atelier “Identități performative” la ICon Arts Academy

11745830_10153042899217473_3746984347915987186_nIn cadrul platformei mobile ZonaD, Fundatia Gabriela Tudor deruleaza in perioada 22 iulie – 1 august impreuna cu Exces music, organizatorul Academiei ICon Arts, un atelier-laborator de dans contemporan sustinut de coregraful Cosmin Manolescu la Cisnadioara, jud. Sibiu. Temele centrale ale atelierului sint identitatea si corpul emotional in context performativ si relatia corpului cu natura, localnicii si arhitectura rurala (casele vechi, biserica fortificata din Cisnadioara, gradini etc.). Atelierul propune o structura intensiva si experimentala care mixeaza participantii profesionisti – tineri artisti – cu amatorii de dans contemporan, sub forma unei tabere de creatie artistica. Pe parcursul atelierului, participantii isi vor explora corpul si identitatea, se vor juca cu proiectii reale si imaginare ale corpului utilizind diferite surse de lumina si elemente de costum, incercind sa-si construiasca o identitate performativa.

Programul de lucru va include exercitii zilnice de explorare senzoriala si emotionala, exercitii de scriere creativa, jocuri si experiente de improvizatie in natura si in diferite spatii domestice, explorind temele identitatii si transferului de identitate. In cadrul acestui proces de transfer de identitate, participantii isi vor schimba costumele, numele si vor lucra si performa sub o noua identitate imprumutata de la colegii din grup pe care vor incerca sa o locuiasca si sa o intuiasca cit mai bine. Atelierul va incuraja atit creativitatea de grup, cit si cea individuala, fiecare participant fiind invitat sa dezvolte pe parcursul atelierului un moment performativ ce va putea include text, sunet si miscare. Fiecare zi de lucru se va finaliza cu o prezentare de filme de dans legata de tema atelierului-laborator si/sau discutii despre dansul contemporan. La sfirsitul atelierului participantii se vor intilni cu publicul in cadrul unei prezentari informale organizate pe 1 august.

La atelier participa 10 persoane din care 5 tineri artisti selectionati in urma unui apel deschis si 5 amatori.

Identitati performative este un atelier organizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Exces music in cadrul proiectului ZonaD – platforma mobila de dans contemporan, in conexiune cu programul E-Motional. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Cu prijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *