Fusion contemporan: atelier intensiv Judith State la ZonaD

credit Liviu Stefan

credit Liviu Stefan

3, 4, 7 iulie, 19:00-21:00
5 iulie, 14:00-16:00

[locație: ZonaD, București, str. Iulia Hașdeu nr. 3]

La început de iulie, aduce energie la ZonaD Judith State într-un atelier special de practici contemporane combinate: „Mi-a plăcut întotdeauna să experimentez și să aprofundez stiluri noi, să mă provoc continuu și, în același timp, să mă joc și să mă bucur de rezultate. Asta propun și prin acest atelier: o joacă. O combinație între dans contemporan, influențe de jazz și hip-hop și muzicalitate, care să îl aducă pe dansator în fața propriei persoane, liber, dezbrăcat de gînduri și pregătit să își exprime sentimentele prin mișcare.” – spune Judith.

Atelierul este deschis deopotrivă profesioniștilor și amatorilor. Doritorii sînt invitați să se înscrie trimițînd un email de interes la contact@e-motional.eu și menționînd experiența pe care o au. Înscrierile sînt deschise pînă la atingerea unui număr de 12 participanți. Donația de participare sugerată este de 50 lei, aceasta acoperind costurile de întreținere ale spațiului pe durata atelierului.

Atelierul susținut de Judith State este organizat ca parte a evenimentelor studioului ZonaD în cadrul proiectului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Dansatoare profesionistă și coregraf emergent, cu o pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine, Judith State este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, încercând să experimenteze și să combine cât mai multe stiluri de dans, urmând cursuri de pregătire în țară dar și în afara ei. A călătorit la New York unde a studiat 4 luni la Broadway Dance Centre în cadrul programului internațional de pregătire ISVP, la Londra, Goteborg, Germania și Italia, având ocazia să abordeze și să aprofundeze stilurile hip-hop, street jazz, funk sau lyrical contemporary cu coregrafi precum Brice Mousset, Massimo Gerardi, Dana Foglia, Billy Bell, Chris Hale, Derek Mitchell, Luam, Candace Brown, Jared Grimes, Chris Judd, Neil Schwartz sau Jared Jenkins. În țară a dansat în spectacole ale Teatrului Național București și ale Teatrului de Operetă “Ion Dacian”, cu Teatrul Odeon continuându-și colaborarea și astăzi, în spectacole de muzical, dans contemporan și teatru. Este inițiatoare a DaDans Project și Flashmob România, a co-coregrafiat primul sezon al emisiunii televizate X Factor, a fost invitată să susțină ateliere de dans contemporan cu elevii liceelor de coregrafie din Bacău și Cluj, iar din 2013 predă constant cursuri de dans contemporan pentru începători și dansatori profesioniști la WASP – Working Art Space and Production. www.judithstate.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *