Platforma de reflecție E-Motional la Porto

emo_bagProgramul E-Motional include un format de analiză, cercetare și colaborare unic în interiorul mediului coregrafic românesc și european menit a contribui la dezvoltarea acestuia, sub forma unor rezidențe creative și de brainstorming între cele 3 țări partenere – România, Letonia și Portugalia. Platforma de reflecție E-Motional reunește un grup mixt de profesioniști din dans – artiști, manageri/ producători, curatori și critici de dans, cîte 4 sau 5 participanți din fiecare țară. Prima reuniune a platformei este organizată la Porto de Fabrica de Movimentos în perioada 25 iunie – 2 iulie și are ca focus creativitatea contemporană privită din diverse perspective – proces artistic, forme și formate, abordare critică, proiecte colaborative, etc. Echipa românească este formată din Cosmin Manolescu (coregraf), Vava Ștefănescu (coregraf), Jean-Lorin Sterian (artist/ curator teatrul lorgean), Oana Stoica (critic de teatru și dans), Ștefania Ferchedău (manager/ producător).

Platforma include întîlniri zilnice și discuții între participanti, întîlniri cu artiști locali și comunitatea locală de dans din Porto, vizite de spații artistice și vizionări de spectacole. Proiectul îți propune să genereze un schimb autentic între profesioniștii din dans participanți din cele trei țări, care să dea naștere unor colaborări artistice ce urmează a se concretiza în 2015 în cadrul E-Motional.

A doua reuniune a platformei va fi organizată în România de Fundația „Gabriela Tudor” în perioada 5-12 octombrie 2014, fiind acompaniată de spectacole, dezbateri și artist talks, prezentate în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și teatrul lorgean.

Platforma de reflecție este organizată în cadrul proiectului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *