Bursa Dansului: Wilderness Wandering Retreat Grecia

Bursă de Ziua Dansului – Wildernes Wandering Retreat
insula Creta & Gavdos, Grecia
data limită 29 aprilie 2022, ora 12.
Vrei să descoperi lumea dansului contemporan și butoh în cadrul unui retreat de dans în Grecia?
Vrei să ieși din zona ta de comfort, să dansezi pe plajele sălbatice din Grecia și să descoperi lumea călătoriilor emoționale și a wanderingullui în natură? Vrei să ai parte de o vacanța frumoasă și să cunoști oameni frumoși?
Atunci aplică până pe 29 aprilie pentru o Bursa oferită de Fundația Gabriela Tudor prin sponsorizarea primită de la firma AMIQ de Ziua Internațională a Dansului. Bursa în valoare de 1000 lei este oferită pentru un tânăr artist sau o persoană amatoare de dans contemporan, care se va înscrie în perioada 20-29 aprilie să participe la retreatul naturist Wilderness Wandering Retreat organizat de coregraful Cosmin Manolescu în insulele Creta și Gavdos (Grecia).

Retreatul va avea loc în perioada 23 iunie – 7 iulie 2022 după următorul program:
> 23 iunie – sosire si cazare Creta, cursa BlueAir
> 24-26 iunie – ateliere de dans pe plajele din Creta
> 27 iunie – transfer cu ferry pe insula Gavdos si cazare la cort
> 28 iunie – 4 iulie – ateliere si calatorii performative pe plajele din insula Gavdos
> 5 iulie – transfer pe insula Creta
> 6 iulie – atelier final și sesiune de evaluare
> 7 iulie – întoarcere in Romania, cursa Ryanair
Bursa va fi oferită unui tânăr artist sau unei persoane amatoare de dans care nu a mai lucrat/participat la ateliere intensive cu coregraful Cosmin Manolescu și nu a mai participat într-un retreat de dans contemporan în străinătate. Cei interesați sunt rugați să trimită o scrisoare de motivare la adresa cosmin@danswanderer.ro până cel târziu la data de 29 aprilie, ora 12, câștigătorul bursei urmând a fi anunțat la finalul zilei. Important, pe perioada retreatului din insula Gavdos, participanții vor trebuie să doarmă la cort și vor trebuie să participe și la sesiuni de dans nud în natură.

Temele de lucru în cadrul retreatului vor fi lucrul cu elemetele naturale – apa, nisipul, aerul, emoțiile, intimitatea, fragilitatea, erosul și thanatosul, viața și moartea. Fiecare participant va fi invitat la începutul retreatului să propună o temă de lucru personală. Mai există doar 2 locuri disponibile pentru retreatul de Grecia. Costurile de participare pentru retreatul Wilderness Wandering Retreat sunt în valoare de 1500 lei pentru cele 14 zile și includ:
> taxa de organizare a retreatului
> 10 zile de ateliere, cursuri si dans contemporan si butoh pe cele 2 insule (aproximativ 3/4 ore/zi).
> o noapte performativa pe plaja din Gavdos la lumina stelelor unde vom realiza si un performance de dans butoh.
> acces gratuit la o cameră închiriată la o pensiune unde vor fi lăsate bagajele mari și de valoare și unde vom putea face duș și avea acces la toaletă.

Plata taxei de participare poate fi realizată în 2 tranșe, prima în valoare de 500 lei la înscrierea în retreat și ultima în valoare de 1000 lei înainte de plecarea în retreat. Participanții și bursierul selecționat va trebuie să participe la costurile de cazare din Creta (6 zile, vila inchiriata pentru tot grupul), la costurile de închiriere ale unei mașini pe insula Creta și să-și acopere costurile de transport internațional, transfer ferry Skafia-Gavdos (52 Euro dus-întors) și masă. Pentru deplasarea în Grecia este nevoie de Green Pass cu vaccinare completă sau de un test PCR/antigen realizat cu 24 de ore înainte de plecarea în Grecia.

Bursa Dansului este oferită prin firma AMIQ, sponsorul Fundației Gabriela Tudor în anul 2022.
Wilderness Wandering Retreat este un proiect Dans-Wanderer lansat de Cosmin Manolescu în 2017 sub forma unor spectacole și călătorii în natură. www.danswanderer.ro
foto: Orsolya Balint, Cosmin Manolescu pe insula Gavdos 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *