Atelier Ursula Eagly (New York) | Thought Has Mass and Information Is Physical

Atelier Ursula Eagly (New York)
Thought Has Mass and Information Is Physical
10, 11 și 12 mai, 18:00-21:00
AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2 (în spatele Ateneului Român)

“Thought Has Mass and Information Is Physical” este un proiect de cercetare coregrafică propus de coregrafa new-yorkeză Ursula Eagly în cadrul unei rezidențe Gabriela Tudor 2022, care se va derula la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică în perioada 27 aprilie – 12 mai 2022.

Iată ce spune Ursula despre proiectul ei: “I’m eager to explore possibilities for using thought energy as choreographic material. We will experiment with the interplay of movement and focused thought energy, which will range from mental telepathy to lucid dreaming. We will suspend disbelief and work with a sense of trust, imagination, and play. I look forward to learning from participants’ practices and perspectives and welcome participation from meditators, energy healers, lucid dreamers, and quantum physicists, as well as dance professionals.”
Rezidența la București a Ursulei Eagly se va finaliza cu un atelier deschis publicului larg în perioada 10-12 mai, la AREAL, între orele 18:00-21:00. Iată ce spune Ursula despre atelierul de la finalul rezidenței: “Over the three workshop days, the lab participants and I will share the process that we developed over the course of the lab. We will share material and immaterial physicalities that address our dream bodies, our energetic bodies, and our physical bodies. We will move through structures that invite these layers of self to inform one another, as well as the people who join us in the room. On the final day, we will invite in an audience and learn how this material exists together with outside viewers.”
ÎNSCRIERI
Există 8 locuri disponibile pentru a participa la atelierul care finalizează procesul de cercetare coregrafică derulat de coregrafa new-yorkeză Ursula Eagly și cei 8 participanți din București. Cei interesați să participe la acest atelier sunt invitați să-și rezerve locul la adresa cosmin@arealcolectiv.ro. Taxa de participare pentru cele 3 zile va fi 200 lei și va trebuie plătită până la data de 7 mai 2022. Locurile vor fi ocupate în ordinea rezervării, nu este necesară experiență anterioară în dans contemporan.

Important, persoanele care au donat pentru campania de crowdfunding “Cumpără timp pentru creație” finalizata in februarie 2021 pentru a susține continuarea rezidențelor Gabriela Tudor și care doresc să participe la acest atelier, vor putea participa gratuit (https://dans.ro/multumiri-donatorilor-rgt-2021/).

BIO URSULA EAGLY
Ursula Eagly este o artistă de dans care lucrează la New York City de peste 20 de ani. Lucrările ei sunt caracterizate de o combinație de mișcări, energie dar și a unui “rabbit-hole logic” (New York Times) iar cercetarea ei se concentrează pe experiențele fizice care nu sunt considerate în mod convențional ca materiale pentru coregrafie: autonomie, psihosocial, percepții. Artist cu o importantă carieră coregrafică, cu mai multe fațete ale scenei de dans din New York, Ursula este, de asemenea, activă și ca interpretă și scriitoare, iar în prezent face parte din echipa Movement Research din New York. www.ursulaeagly.org

Proiectul coregrafic “Thought Has Mass and Information Is Physical” este organizat în cadrul unei rezidențe Gabriela Tudor 2022 de către AREAL și Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului AREAL – spațiu pentru dezoltare culturală, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Rezidențele Gabriela Tudor au fost lansate de Cosmin Manolescu în 2019 în memoria Gabrielei Tudor (1957- 2009). Gabriela a fost co-fondator și Președinte al Fundației Proiect DCM în perioada 1997-2000 (în prezent Fundația Gabriela Tudor) unde a avut un rol esențial în dezvoltarea unor proiecte precum Centrul Inter/Național pentru Dans Contemporan (prima infrastructură independentă), Platforma Dansului Contemporan Românesc (1998) dar și în inițierea unui program de schimburi coregrafice româno-americane precum și includerea României în programul SUITCASE FUND, un program inițiat de David White și Dance Theater Workshop (DTW). Din 2009 și până la dispariția ei în ianuarie 2009, Gabriela a condus filiala din Romania a Fundației Pro Helvetia, devenita ulterior Programul Cultural Elvețian în România. În 2004 Gabriela a lansat programului național de rezidențe “ArtistNe(s)t” derulat în perioada 2005 – 2009 la Arcuș, Bacău, Sinaia și Tescani, co-finanțat de Programul Cultural Elvetian.

Credit foto: Anja Hitzenberger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *