Camera 1306 [I Am Myself] @ HomeFest

001_Camera1306_I_Am_Myself_mailspectacol-instalație de Cosmin Manolescu / compania Paradis Serial / sezonul 4

joi, 17 aprilie 2014, HomeFest
reprezentații la 18:00, 19:00, 20:00, 21:00

DESPRE SPECTACOL
Spectacolul-instalație „Camera 1306 [ I Am Myself]” conceput de Cosmin Manolescu și interpretat împreună cu Catrinel Catană ocupă temporar un apartament din București în cadrul festivalului HomeFest, pentru o serie specială, care va deschide sezonul 4 (2014) al spectacolului. Presa de specialitate l-a văzut ca pe un spectacol “fantasmă” despre “corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima “un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios și cu siguranță, fragil”, și care face apel la “puterea imaginației fiecăruia”.

Spectacolul s-a bucurat de un succes important de public și a fost prezentat în țară la București, Timișoara, Bacău și Alba Iulia, iar în străinătate la festivaluri din Stockholm (Suedia), Plymouth (Marea Britanie) și Riga (Letonia).

Durata fiecărei reprezentații este de aproximativ de 50 minute. Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare, iar numărul de locuri este limitat la maxim 10 persoane/oră. Spectacolul va începe la fiecare oră fixă – 18:00, 19:00, 20:00 și 21:00, iar accesul se va face pe baza unei cărți aduse la intrarea la spectacol. După ora de acces aleasă, rezervarea își pierde valabilitatea, spectatorii fiind rugați să soseacă la adresa indicată cu cel puțin 10 minute de începerea reprezentației. Reprezentațiile nu sînt repetitive, spectacolul fiind în dezvoltare pe parcursul celor 4 ore. Detalii și rezervări se pot face pe blogul festivalului la adresa
http://homefest2014.wordpress.com/program/. După ce ați rezervat locul dvs. vă rugăm să trimiteți un mesaj de confirmare la adresa epurecristina@gmail.com menționînd ora la care ati făcut rezervare. Vă mulțumim.

Camera 1306 [I Am Myself]
concept: Cosmin Manolescu
coregrafie & interpretare: Cosmin Manolescu & Catrinel Catană
manager: Ștefania Ferchedău
co-producători: Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor & Centrul Național al Dansului București
cu sprijinul: Cullberg Ballet (Stockholm) și Asociatia 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, Centrul de Cultură “George Apostu” din Bacău
reprezentații 2011-2012 în deplasare susținute de: Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român Stockholm, Institutul Cultural Român București

JURNAL DE SPECTACOL
„Am ieșit cu gândul și senzatia că mai vreau, că o să mai vin cu siguranță și, dacă s-ar fi putut, chiar în seara asta… e autentic, te pune în contact cu tine într-un mod tandru, aș zice, am simțit un fel de tristețe, o nostalgie cu multă înțelegere și tandrețe pentru noi ca oameni.” (spectator, București)

“Camera 1306 ne-a schimbat percepţia despre intimitate şi a revoluţionat depăşirea unor bariere existente între oameni. Un spectacol obligatoriu pentru orice iubitor de teatru. “ (spectator, Alba Iulia)

“O umbră clară a realităţii dragostei şi rutinei redată într-o experienţă inedită, care m-a făcut să intru în rol, atât al ei cât şi al lui. Am simţit milă, dragoste, monotonie, ură şi propria-mi identitate în acelaşi timp, dorindu-mi să nu mi se întâmple ceea ce au trăit personajele. O experienţă deosebită şi unică!!” (spectator, Timişoara)

“Experienţa ieşirii din convenţii, din stările „prefabricate” este absolut eliberatoare. Experienţă multiplicabilă la scară macro, dacă s-ar putea!” (spectatoare, Timişoara)

“Thanks for the performance, including therapy, life & sharing. One hour of endless intimacy… Where is my mind ? Thank you! Brilliant! The life never forgets to show itself.” (spectator, Time to Dance Festival, Riga)

“Thank you both. The concept was magnificent and it changed my sense of what is possible in a theatrical/dance context… anything is possible! Thank you for this final liberation.” (spectator, 8 septembrie, Bucureşti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *