Piesă cu responsabilitate limitată @ Romanian Dance Showcase 2014

01_Piesa_cu_responsabilitatesîmbătă, 3 mai, 17:30 @ Romanian Dance Showcase 2014 / Centrul Național al Dansului, Sala Stere Popescu
(București, B-dul Mărăsești 80–82)

Piesă cu responsabilitate limitată
După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercînd să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate.

Reprezentația din 3 mai este realizată în cadrul Romanian Dance Showcase 2014 organizat de Centrul Național al Dansului. Conceput ca un eveniment internațional de promovare a dansului contemporan românesc în Europa Centrala și de Est, Romanian Dance Showcase 2014 își propune să evidențieze dinamica, creativitatea și versatilitatea scenei românești de dans contemporan, să construiască o identitate la nivel internațional dansului contemporan românesc, să dea o privire de ansamblu asupra intereselor, perspectivelor, esteticilor creatorilor români și să creeze premisele unor colaborări şi schimburi artistice între România și țări din Europa de SE.

Biletele se pot rezerva pe site-ul www.cndb.ro sau la adresa rezervari@cndb.ro. Biletele pot fi achizitionate începând cu 22 aprilie, de la Sala Stere Popescu, între orele 17.00 – 20.00. Detalii pe www.cndb.ro.

Cosmin Manolescu este coregraf, manager cultural și director artistic al ZonaD – studio Paradis Serial. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în importante festivaluri și teatre de dans din Europa și SUA. (http://zonadstudio.wordpress.com/)

Mihaela Dancs, performer și coregraf independent, a colaborat, între alții, cu Rui Catalao, Mădălina Dan, Vava Ștefănescu și Doris Uhlich, iar piesele sale au fost prezentate în România, dar și la New York, Londra, Riga sau Veneția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *