Coaching artistic condus de Cosmin Manolescu

Mihaela Pegulescu la atelierul Lonely travelers

Mihaela Pegulescu la atelierul Lonely travelers

Coaching artistic
pentru tineri dansatori/coregrafi
coach: Cosmin Manolescu
perioada: 15 iunie – 30 septembrie 2013
data limita inscrieri: 31 mai

Fundatia Gabriela Tudor si spatiul ZonaD – studio Paradis Serial lanseaza inscrierile la o componenta de coaching artistic condusa de coregraful Cosmin Manolescu, desfasurata in perioada mai-octombrie 2012 si adresata tinerilor dansatori si coregrafi interesati sa dezvolte un proiect in 2013.

Cei interesati sa participe sint invitati sa se inscrie pina la data de 25 mai la adresa serial.paradise@artsf.ro, prezentind pe scurt conceptul piesei si interesul lor punctual de a beneficia de coaching (maxim 2 pagini). Artistii selectionati vor fi invitati la un scurt interviu care va avea loc la inceputul lunii iunie. Trei proiecte vor fi alese, acestea urmind a fi acompaniate pe durata a trei luni (iunie, iulie, septembrie) de coregraful Cosmin Manolescu si a beneficia de spatiu de lucru la ZonaD (maximum 50 ore/proiect).

Perioada de coaching va include participare gratuita la un atelier condus de coregrafa americana Tahni Holt (iunie), sesiuni de lucru individuale si de grup, vizionari de spectacole si participari de grup la evenimente culturale in perioada mentionata. Participantii vor beneficia si de un onorariu de 1200 lei (brut)/artist si vor avea obligatia sa faca o prezentare publica a piesei lor pina la finalul lunii octombrie la ZonaD.

Componenta de coaching face parte din ZonaD formare profesionala, un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

***

Cosmin Manolescu este coregraf, manager cultural si coach artistic. Din 1997 si pina in prezent a initiat si organizat peste 100 de proiecte culturale si coregrafice in tara si in strainatate. Este director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor, prin care a organizat 6 festivaluri internationale, 3 platforme ale dansului balcanic si 6 proiecte internationale de schimb artistic si formare profesionala intre care “Movements on the Edge” (2001, 2002), “Terrains Fertiles” (2004), “Danse.Entre.Deux”(Romania – Luxemburg 2007), “Migrant Body” (Romania, Estonia, Marea Britanie, Olanda, Italia 2006-2007), “Dans.Dialog (2008)”, “Moving Dialogue” (Bucuresti-New York, 2010-2011), “E-MOTIONAL Bodies & Cities” (2011-2013, proiect finantat de UE, lider de proiect). In perioada 2006 – 2009 a fost coach-ul artistic al rezidentei coregrafice ArtistNe(s)t organizata de Centrul de Cultura George Apostu din Bacau. Cosmin Manolescu este initiatorul bursei anuale “Gabriela Tudor” in management cultural si director artistic al companiei Paradis Serial.

In perioada 2009-2012, compania a avut un numar de 6 premiere si a prezentat un numar de 23 spectacole la Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Timisoara, Alba Iulia, New York, Seoul, Stockholm, Plymouth, Riga si Amsterdam. In iunie 2012, Cosmin Manolescu si Stefania Ferchedau au deschis spatiul ZonaD – studio Paradis Serial, dedicat dansului si artelor contemporane, cu focus pe cercetare artistica si dezvoltare profesionala. Fundatia Gabriela Tudor detine marca inregistrata de management cultural si dezvoltare culturala „United Experts” creata de Gabriela Tudor in 2007 (www.gabrielatudor.ro), sub egida careia se deruleaza si proiectul ZonaD formare profesionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *