Culture for Us, Culture for Future | atelier și platformă de networking cultural

Vă invităm pe 15 iunie între orele 11:00-13:00 la atelierul “Culture by Us, Culture for Future” organizat în cadrul rezidenței Culture Utopias. Atelierul, care va avea loc AREAL (str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6), oferă un spațiu de întâlnire cu artiștii și artistele din zona de arte vizuale și dans Ari David (România/Olanda), Mariia Bakalo (Ucraina), Paulina Woźniczka (Polonia), parte a noii rezidențe de cercetare What’s Next, dar și un spațiu comun de discuții privind viitorul scenei culturale.

“Acest atelier încurajează participanții să exploreze căi noi de a cultiva idei inovatoare pentru viitor. E nevoie să aibă un stare de spirit care să încurajeze acest împreună și efortul comun, să creeze o atmosferă care celebrează lucrul în echipă și curajul. Ultimul scop al acestei experiențe colective este acela de a construi un context centrat pe grijă și suport, care le permite oamenilor să contemple și să participe la un proces benefic de reflecție și colaborare culturală.” (Ema Alexandrescu)

Atelierul, care va avea loc în limba engleză și va fi facilitat de psihoterapeuta Ema Alexandrescu (Lumenesc), își propune să creeze o platformă de reflecție în jurul temelor legate de viitor, grijă față de oameni/natură și well-being. După atelier vă invităm la un brunch, un ceai/drink pentru a mai petrece un timp împreună cu artiștii rezidenți și echipa proiectului What’s Next. Cei interesați să participe – artiști și operatori culturali sunt invitați să ne contacteze la adresa info@dans.ro.

___

Rezidența Culture Utopias este parte a programului What’s Next? Safe cultural multi-spaces for multidisciplinary reflection on (post)war and (post)crisis European identity organizat de Fundația Gabriela Tudor, zusa & MitOst e.V. (Germania), Musiktheatertage Wien (Austria), Proto produkciia (Ucraina) și Wrocław Institute of Culture (Polonia), co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez București și Institutul Cultural Român Varșovia. Parteneri media: Zile și Nopți, Revista Scena.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *