Culture Utopia | What’s Next

Programul What’s Next continuă în luna iunie la București cu rezidența Culture Utopias.

Dublă rezidență organizată la inițiativa Fundației Gabriela Tudor împreună cu partenerii Institutul de Cultură Wroclaw din Polonia și proto produkciia din Ucraina, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varșovia, Institutului Polonez din București și Forumului Cultural Austriac, Culture Utopias va avea loc în această vară la București și Wroclaw. Timp de 2 luni, în perioada 3-30 iunie și 15 august-15 septembrie, artiștii și artistele din zona de arte vizuale și dans Ari David (România), Mariia Bakalo (Ucraina) și Paulina Woźniczka (Polonia) vor construi un spațiu de reflecție asupra războiului din Ucraina, dar și a problemelor legate de grija față de oameni și societate, solidaritate și curaj. Curatoriată de Cosmin Manolescu și Paulina Brelińska-Garsztka, rezidența va include ateliere, discuții și un program artistic cu vizionări de spectacole și conferințe.

Culture Utopias este parte a programului What’s Next? Safe cultural multi-spaces for multidisciplinary reflection on (post)war and (post)crisis European identity organizat de Fundația Gabriela Tudor, zusa & MitOst e.V. (Germania), Musiktheatertage Wien (Austria), Proto produkciia (Ucraina) și Wrocław Institute of Culture (Polonia), co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri ai rezidențelor Culture Utopias: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez București și Institutul Cultural Român Varșovia. Parteneri media: Zile și Nopți, Revista Scena.Ro

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *