#dansfotografia | Icon Arts Academy 2018

#DANSFOTOGRAFIA #DANSNATURA
3-12 august
atelier-laborator de dans contemporan si fotografie în cadrul Icon Arts Academy 2018
condus de coregraful Cosmin Manolescu

participanți: Orsolya Balint, Anamaria Guguian, Andra Nedelcu, Cristina Varga, Camelia Silvianu, Claudiu Silvianu

DESPRE ATELIER
“Îmi place să călătoresc și să mă simt liber. În ultimii ani, în proiectele mele artistice și călătoriile din Europa și Asia am dezvoltat noi metode de lucru care implică corpul, organele, atingerea și dansul cu emoțiile umane, natura și textura spațiului urban sau rural. În 2015 la invitația lui Sebastian Gheorghiu am descoperit Cisnădioara unde am condus pentru prima dată un atelier de dans contemporan în cadrul Icon Arts Academy. A fost o experiență super-faină unde am lucrat cu corpul emoțional și identitatea noastră și am dansat în compania arborilor, pietrelor și a zidurilor vechi. Recent, anul trecut am lucrat cu fotograful Dragoș Lumpan într-o rezidență de dans-fotografie la Cluj-Napoca în spații foarte diferite, ocazie cu care am descoperit o lume nouă și foarte specială în compania camerei de fotografiat. In continuarea acestor experiențe, vă invit în luna august 2018 să descoperim împreună prin intermediul dansului un alt loc minunat – Alma Vii, Mălâncrav, Richiș și satele transilvane din jur – în cadrul unui nou format de atelier-laborator de dezvoltare profesională și personală. Vom dansa în contact cu natura, vom experimenta în continuare călătoriile emoționale în formate noi și vom lucra în interiorul bisericii fortificate din Alma Vii precum și în alte spații pe care le vom descoperi împreună. Pe parcursul atelierului, participanții în cadrul unei experiențe artistice interdisciplinare care va avea ca punct comun corpul și fotografia. Vom învăța mai multe despre mișcare, despre corp dar și despre limitele și dorințele noastre. Vino să dansăm împreună și să descoperim universul dansului contemporan într-o experiență unică prin și cu ajutorul lentilei camerei de fotografiat în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural” (Cosmin Manolescu, coregraf și performer).

ORAR
3 august | sosirea participanților, seara sesiune informală de cunoaștere și acomodare
4 – 9 august | 6-8 ore/zi – ateliere și sesiuni practice de lucru dimineața devreme la răsăritul soarelui și seara între orele 17 – 21.00 la Alma Vii, Mălâncrav, Biertani (programul final va fi finalizat împreună cu participanții la atelier și organizatorii Icon Arts Academy 2018).
10 august, ora 20.00 – prezentare informală a rezultatelor atelierului-laborator artistic sub forma unei instalații-performative;
11 august, evaluarea atelierului, party performativ
12 august, plecarea participanților

ÎNSCRIERI
Atelierul este deschis unui număr maxim de 10 persoane, dansatori/performeri, artisti vizuali/fotografi interesați de dansul contemporan și relația corpului cu natura și spațiul rural sau public larg amator. Fundația
La finalul atelierului în luna decembrie 2018 vom organiza la Bucuresti un performance-instalație cu fotografiile și o parte din materialul performativ dezvoltat cu ocazia atelierului-laboratoru de la Icon Arts Academy 2018.

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, șa. Din 1998 a condus în mod curent ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga, Timișoara, Brașov și Icon Arts Academy (2015 și 2016). În cei peste 25 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul “Zmeul” iar în ianuarie 2017 a primul premiul pentru Rezistență în cultură pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor. Face parte din echipa de artiști-profesori coordonatori Icon Arts Academy din 2015.

Atelierul-laborator #DANSFOTOGRAFIA este un eveniment organizat în cadrul Icon Arts Academy 2018 și Platforma ZonaD, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

foto: Dragoș Lumpan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *