dans#wanderer – audiție Paradis Serial

credit foto: Gemma Riggs

credit foto: Gemma Riggs

perioadă audiție: 27 februarie – 5 martie 2017
dată limită înscrieri: 25 februarie 2017

Coregraful Cosmin Manolescu va începe în luna aprilie 2017 repetițiile pentru realizarea unui nou proiect coregrafic – dans#wanderer, în cadrul căruia lansăm și acest apel de performeri. Proiectul ca include realizarea mai multor piese scurte și momente performative, care vor fi prezentate într-o prima variantă de lucru în luna octombrie 2017 la București și Timișoara. Fragmentele vor fi reunite într-un spectacol de tip puzzle, cu durată variabilă, în care spectatorul va umbla, va explora și va descoperi dansul în formate foarte diverse ca mediu și în momente diferite ale zilei, în varii locații. Conceptul spectacolului are la bază un manifest artistic propus de Cosmin Manolescu și inspirat din cartea “The Wander Society”, de Keri Smith, care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului.

Proiectul va fi dezvoltat în mai multe etape și este centrat pe apariția spectacolului în contexte ale vieții de zi cu zi, de multe ori în fața unor spectatori involuntari. La acest moment sîntem în căutarea a 3 performeri – dansatori, actori, cîntăreți de operă sau amatori interesați – pentru realizarea unui solo și a unui duet. Persoanele interesate să participe la acest proiect artistic trebuie să fie deschise, capabile să interacționeze și să relaționeze cu publicul, să performeze și să improvizeze în situații neconvenționale.
Important – experiența de scenă nu este necesară, iar calitățile vocale sau cîntatul la un instrument muzical, ca și cunoașterea aprofundată a unor tehnici de yoga sau masaj reprezintă un avantaj.

Prima perioadă de repetiții va avea loc între 10 aprilie – 10 mai la București, programul de lucru fiind de aproximativ 4-6 ore/zi. A doua perioadă de lucru va fi organizată sub forma unui atelier de 10 zile la începutul lunii august, iar repetițiile finale și avanpremiera vor avea loc între 1-20 octombrie la București și Timișoara.

Cei interesați să participe la audiție sînt rugați să trimită o scrisoare de interes care să cuprindă un statement personal și informații despre experiența de scenă sau de viață, o fotografie neconvențională și o biografie/CV la adresa serial.paradise@artsf.ro. Vă rugăm să vă referiți în scrisoare la abilitățile dvs. speciale, precum și la o locație/situație specială în care ați dori să dansați/performați. Data limită pentru înscrierea la auditie este 25 februarie. Onorariul va fi negociat în funcție de experiență și/sau potențialul contribuției la dezvoltarea proiectului. Persoanele care au fost selecționate pe baza înscrierii vor fi invitate la o audiție individuală, organizată în perioada 27 februarie – 5 martie, într-o locație ce va fi anunțată ulterior.

Piesele realizate în cadrul proiectului dans#wanderer vor fi reluate în primavara/toamna 2018, cînd sînt prevăzute o serie de noi repetiții și spectacole la București și în țară. Pentru alte detalii sau întrebări ne puteți contacta prin email la adresa serial.paradise@artsf.ro.

dans#wanderer este o producție Paradis Serial realizată de Fundația Gabriela Tudor.

credit foto: Gemma Riggs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *