În 2017, coregraful Cosmin Manolescu a demarat construcția unui spectacol de tip puzzle – dans#wanderer, dezvoltat pe parcursul unei perioade de 2 ani, în diverse formate și spații, împreună cu dansatorii Judith State și Idris Clate. Piesa este un proiect artistic deschis care își propune să funcționeze ca o comunitate între artiștii participanți și public, cu un transfer de practici și cu activități comune dincolo de prezentarea spectacolului.
„dans#wanderer” este un performance în mișcare care mizează pe elementul-surpriză în a antrena, pe de o parte, trecători întîlniți pe stradă, prieteni care stau la o cafea într-un bar, oameni aflați la cumpărături sau care stau pur și simplu în așteptarea a ceva, și pe de altă parte, amatori de spectacol, într-o experiență directă, nemediată de prezenta unei scene. Cît sîntem de liberi și cît ne cenzurăm în a raspunde la provocarea de a participa la ceva și care este adevărul experientei generate?
Proiectul este inspirat de cartea “The Wander Society”, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului www.thewandersociety.com.
dans#wanderer se află în prezent faza de preproducție, fiind în vara 2017 în pregătire și repetiții la București și Cluj, în cadrul unor rezidențe de lucru. Perioada de lucru la Cluj include și un atelier deschis doritorilor în perioada 14-16 august. Detalii aici: https://www.facebook.com/events/106201846721553/.
Două versiuni de spectacol vor fi prezentate în avanpremieră începînd cu luna octombrie 2017, astfel:
16 octombrie – Centrul de Teatru Educațional Replika
10 noiembrie – Timișoara
21 și 22 octombrie + 18 și 19 noiembrie – 3 x 3 – versiune cu acces limitat pentru cîte 3 spectatori pe spectacol, acces pe bază de licitație. Detalii în curînd.
dans#wanderer
un proiect artistic de Cosmin Manolescu
în colaborare cu dansatorii Judith State și Idris Clate
cu participarea artiștilor Gemma Riggs (UK), Dragoș Lumpan
un proiect Paradis Serial, produs de Fundația Gabriela Tudor
co-produs de DeVIR/CAPa (Faro) în conexiune cu festivalul encontros do DeVIR
cu sprijinul: ODD, Centrul de Teatru Educațional Replika, studioul RAP/Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului București
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Mai multe detalii la serial.paradise@artsf.ro.