Direcționează 20%. Susține, descoperă, transformă

În fiecare an susținem artiști să își dezvolte proiectele personale și deschidem activitățile noastre către public. Amatorii de mișcare participanți la atelierele pe care le organizăm își îmbunătățesc modul de viață oferindu-și alte perspective asupra a ceea pot face în timpul liber și se redescoperă pe ei înșiși.

În fiecare an poți alege să contribui la realizarea proiectelor noastre prin mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit / venit al firmei tale.

Iată cum, cine și când poate face acest lucru.

CUM ȘI CÂND
Firma ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe venit/ profit către o entitate non-profit/ONG (sau mai multe) în termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). În acest sens, dacă alegi să susții Fundația Gabriela Tudor va trebui să completezi:
> un contract de sponsorizare disponibil aici, pe care ni-l trimiți apoi prin email la info@dans.ro sau prin poștă la str. Jules Michelet 3-5, ap. 1, 010461 București.
şi
> Formularul 177 / Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Pentru anul 2023, dacă sponsorizările pe care le-ai făcut în 2023 nu au atins plafonul maxim stabilit de lege, completează contractul de sponsorizare cu suma rămasă nealocată și depune la ANAF Declarația 177 până la data de 25 iunie 2024. În baza acestei declarații, ANAF va vira suma respectivă în contul Fundației.

Pentru anul 2024, poți face redirecționarea chiar tu, fie trimestrial, fie la finalul anului, pe baza contractului de sponsorizare disponibil aici, pe care te rugăm să ni-l trimiți și nouă la datele de contact menționate.

Cum se completează Declarația 177?
> La secțiunea II a formularului, „Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ”
> La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include datele noastre:

Fundația Gabriela Tudor
Adresa: str. Jules Michelet nr. 3-5, sector 1, 010461 București
Email: info@dans.ro
Tel: 0722322366
Cod Fiscal: 9342651
IBAN: RO42 BACX 0000 0011 3762 4000
Banca: UniCredit Bank, Sucursala Rosetti, București

CINE?
> Plătitorii de impozit pe profit
Contribuabilii care aleg să facă sponsorizări către entități non-profit dispun, conform legii, de facilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat la bugetul de stat în limita a 0,75 % din cifra de afaceri, însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele care rămân nededuse în anul fiscal respectiv, întrucât depășesc limita minimă care se scade din impozitul pe profit, pot fi reportate în următorii 7 ani consecutivi.
> Plătitorii de impozit pe venit
Micro-întreprinderile care aleg să facă sponsorizări către entități non-profit dispun, conform legii, de facilitatea de a beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe venit, datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea, conform metodei de calcul enunțate mai sus.
> Persoanele fizice autorizate
Pentru PFA-uri cheltuiala cu sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.

Exercită-ți dreptul de a alege unde merge impozitul pe profit/venit al companiei tale!
Pentru orice întrebări vă rugăm să ne scrieți la info@dans.ro.

Mulțumim pentru sprijin,
Cosmin Manolescu

Foto: Alina Ușurelu, Simple plăceri, Bușteni, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *