Utopian Frameworks for a Contact Improvisation

Duminică, 23 iunie, 11:00- 13:30
AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6

O sesiune de Contact Improvisation condusă de Mariia Bakalo, în cadrul rezidenței Culture Utopias. Ca parte a dialogului din cadrul rezidenței Culture Utopias, acest atelier special condus de coregrafa Mariia Bakalo din Ucraina te invită să intri în mod jucăuș în practica de shared consciousness și shared perception – o definiție pentru Contact Improvisation dată de Taisha Paggett.

“Păstrându-ne atenția pe ghidarea fără efort dintre participanți, o să lucrăm cu câteva idei utopice: dizolvarea limitelor și greutății corpului individual într-un unison, dincolo de intenții și iluzii, fără să colapsăm și vom activa sensul de a auzi cu toate părțile corpului*. Este de dorit să aveți o experiență anterioară de Contact Improvisation și/sau deschidere către mișcarea experimentală în contactul fizic cu ceilalți.” (Mariia Bakalo)

INSCRIERI
Vă invităm să vă înscrieți pentru atelierul Utopian Frameworks cu un email la info@dans.ro, participarea se face pe bază de donație între 20-50 ron, după posibilități.

Mariia Bakalo este o coregrafă din Ucraina care folosește de 12 ani Contact Improvisation ca o arenă pentru cercetări personale și artistice. Abordarea pe care o are Mariia pornește de la întrebarea critică despre ce poate/sau nu poate arta să facă, întrebare foarte prezentă în profesia ei de când cu războiul din Ucraina.
*Inspirată din cartea “Hospising Modernity” de Vanessa Machado de Oliveira.
Atelierul Utopian Frameworks for a Contact Improvisation este organizat ca parte din rezidența Culture Utopias. Imagine: Yuriy Shevchenko

___________
Culture Utopias este parte a programului What’s Next? Safe cultural multi-spaces for multidisciplinary reflection on (post)war and (post)crisis European identity organizat de Fundația Gabriela Tudor, zusa & MitOst e.V. (Germania), Musiktheatertage Wien (Austria), Proto produkciia (Ucraina) și Wrocław Institute of Culture (Polonia), co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri ai rezidențelor Culture Utopia: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez București și Institutul Cultural Român Varșovia. Parteneri media: Zile și Nopți, Revista Scena.Ro.

Foto:  Yuriy Shevchenko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *