Lansam Carta pentru Cultura Vie

vineri, 9 noiembrie, 11.00
dezbatere @ ZonaD – studio Paradis Serial

Cultura se face acum. Daca si tu crezi asta, fii alaturi de noi. Coalitia Sectorului Cultural Independent organizeaza vineri, 9 noiembrie de la ora 11.00 la Zona D o intilnire si o dezbatere publica in jurul Cartei pentru Cultura Vie. Carta este un document programatic realizat de CSCI ce urmeaza a fi supus atentiei partidelor politice si autoritatilor centrale si locale in contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie. Dincolo de momentul actual si de contextul alegerilor, dorim sa folosim si in continuare acest document ca referinta si baza pentru campanii viitoare in sprijinul artelor.

Carta pentru Cultura Vie este o pledoarie argumentata pentru un alt mod de a face si de a sprijini cultura in Romania. Cultura se face in prezent si este generatoare de prezent – vrem sa transmitem acest mesaj inca o data si in forma acestui material care face o analiza a situatiei actuale pentru cultura in Romania, explica conceptul de cultura vie, principiile pe care se intemeiaza si propune o serie de masuri concrete pe care le consideram de importanta majora in prezent.

Un rezumat al documentului este culturavie.ro, unde acesta poate fi si semnat. Peste 150 de semnaturi au fost adunate pina in prezent. Adera si tu la acest demers si devino un ambasador al Cartei in comunitatea ta. Numai impreuna putem avea o voce care sa conteze. Te asteptam vineri la ZonaD (str. Iulia Hasdeu nr. 3).

Carta pentru Cultura Vie este realizata in cadrul proiectului VOT CULTURA 2012, organizat de Coalitia Sectorului Cultural Independent si Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Membrii activi ai Coalitiei sint : Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura, Fundatia AltArt, Fundatia Gabriela Tudor, artsf – artist management service, Asociatia Colectiv A, Asociatia GroundFloor Group, Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Asociatia pepluspatru/ Centrul de Introspectie Vizuala si Asociatia Jumatatea Plina.

Mai multe detalii la carta@culturavie.ro, www.culturavie.ro si http:coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *