Lansarea Bursei “Gabriela Tudor” 2013

bursa13miercuri, 16 ianuarie, 19.00
lansare @ ZonaD – studio Paradis Serial

Fundatia Gabriela Tudor lanseaza la inceput de an bursa “Gabriela Tudor” pentru 2013 printr-un eveniment special organizat la ZonaD, la care vor participa Cosmin Manolescu si fostii beneficiari ai bursei in perioada 2009-2012 – Corina Bucea (manager www.fabricadepensule.ro), Raluca Pop (manager www.m3culture.ro) si Mihaela Ion. Lansata in 2009, bursa”Gabriela Tudor” isi propune sa pastreze vie memoria unei persoane de exceptie care, prin initiativele si proiectele realizate, ca si si prin sprijinul direct acordat artistilor si organizatiilor culturale, a avut un rol esential in dezvoltarea scenei artistice romanesti. In perioada 2009-2012, bursa a fost realizata in parteneriat cu Fundatia Ratiu din Marea Britanie si body>data>space, si a constat intr-un stagiu de formare profesionala de 4-6 saptamani la Londra.

Fundatia anunta prin acest eveniment continuarea bursei in management cultural intr-un nou format, menit sa sprijine formarea profesionala si mobilitatea managerilor culturali romani la inceput de drum, precum si a proiectele lor culturale.

Bursa Gabriela Tudor 2013, in valoare de 3.000 €, este o initiativa United Experts/Fundatia Gabriela Tudor realizata cu sprijinul financiar oferit de Maria Rus Bojan, Fundatia Project Stichting din Amsterdam si Programul Cultural Elvetian in Romania. Informatii detaliate despre bursa si calendarul de depunere a dosarelor de candidatura vor fi disponibile incepand cu data de 17 ianuarie la adresa bursa@gabrielatudor.ro.

La finalul evenimentului din 16 ianuarie va fi prezentat filmul documentar “Phoenix’05”, produs de Gabriela Tudor la inchiderea primului proiect de cooperare regionala pe care l-a initiat in Romania si care si-a propus dezvoltarea institutiilor culturale in mediul rural din Romania. “Phoenix’05” a fost realizat de Fundatia Arte Vizuale din Bucuresti, in regia lui Titus Muntean.

Cu ocazia evenimentului de lansare, Fundata va demara o campanie de strangere de fonduri care are ca obiectiv strangerea sumei de 3000 €, pentru continuarea bursei in 2014. Persoanele si firmele interesate sa sprijine organizarea bursei “Gabriela Tudor” o pot face printr-o donatie in conturile speciale deschise de catre Fundatia Gabriela Tudor, la Raiffaisen Bank, Agentia Piata Amzei dupa cum urmeaza:
Cont Iban lei: RO72 RZBR 0000 0600 0848 5433
Cont Iban euro: RO97 RZBR 0000 0600 1381 2223
sau printr-o donatie in numerar cu ocazia evenimentului de lansare a bursei din 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *