Letters from your body. Atelier de scriere creativă și mișcare

foto Alexandru Patatics

19, 21, 26, 28 noiembrie
3, 5 decembrie, 19.00-21.00
share @ ZonaD – studio Paradis Serial

„Scrierea creativă este un instrument foarte puternic care poate comunica direct cu subconștientul și transcende formele de rezistență mentală. Vă propun să pornim împreună într-o călătorie în propria noastră lume interioară, să descoperim sursa poveștilor care ne animă viața, să ne bucurăm de scris și de mișcare fără constrângeri legate de formă și fără teama de a greși. Să exersăm conștientizarea percepțiilor, accesarea și canalizarea emoțiilor, descoperindu-ne propriul potențial de creație.

Vom explora momente din călătoria corpului prin lumea fizică, mentală și emoțională, deschizând canale de comunicare prin care acesta este încurajat să comunice sub forma metaforică a unor scrisori – folosind cuvintele și mișcarea în spațiu. Premiza de la care pornește atelierul este aceea că trupul nostru nu doar ne poartă povestea prin lume, ci ne și ajută să experimentăm lumea. Prin intermediul lui, conștient sau inconștient, ne traducem celor din jur propria lume interioară.”

Condus de Daniela Tunăreanu, atelierul este deschis tuturor celor care doresc să se exprime creativ, îmbinând mișcarea cu scrisul, explorând aceste două moduri de a-și experimenta și comunica poveștile. Celor care doresc să se relaxeze, să-și echilibreze energiile din corp, să urmărească în ei înșiși cum percepțiile se transformă în emoții care la rândul lor se manifestă ca senzații în corpul fizic pentru ca mai apoi să le exprime în exerciții de mișcare și scriere creativă.

Întâlnirile vor cuprinde activități de mișcare fizică – exerciții de încălzire a corpului, de prezență, de activare a centrilor energetici, de echilibrare a energiilor din corp cu focalizare pe respirație (cele cinci exerciții tibetane, Lu Jong), scurte meditații conduse, mișcare liberă, exerciții de vizualizare, de ascultare și de scriere creativă.

Ședințele se vor desfășura în intervalul orar 19 – 21, în datele de 19, 21, 26, 28 noiembrie și 3, 5 decembrie 2012 la ZonaD – studio Paradis Serial (str. Iulia Hașdeu nr. 3, București). Înscrierile se fac la adresa de e-mail daniela.tunareanu@yahoo.com, iar numărul maxim de participanți este de 10, în ordinea primirii înscrierilor.Taxa este 100 de lei și se va achita în numerar la prima întâlnire.

Daniela Tunăreanu are o grămadă de pasiuni. ‘Bloguiește’ destul de personal din 2007 (http://nadaella.wordpress.com/) și a creat primul blog DIY în limba română (http://diyro.wordpress.com/). I s-a publicat un text, „Οrbit de o dragoste mare” în cartea În căutarea lui Ego de Cătălin Cuculaș în 2012, două texte în limba engleză în revista online LOVE ISSUE (http://love-issue.com/) – „Long distance letter” în numărul 5 din 2011 și „I Pass Ion” în numărul 6 din 2012. Îi place să facă dans contemporan, să coase, să prepare cosmetice și să exerseze din când în când limba greacă. Este licențiată în filologie, formator cu experiență de peste șase ani în lucrul cu adulții și cu experiență ca traducător și redactor de carte. De-a lungul anilor, a lucrat atât independent, cât și în colaborări cu Fundația Internațională pentru Copil și Familie, Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, Bell Bucharest, B.Smart, Centrul Echo. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București în anul 2005, specializarea Engleză – Studii americane. A obținut o certificare Cambridge University pentru predarea limbii engleze și una din partea Camerei de Comerț și Industrie din Londra pentru predarea limbii engleze de afaceri. A urmat numeroase cursuri de pregătire profesională pentru formatori, printre care și NLP pentru profesori la Consiliul Britanic București, dar și un curs de scriere dramatică susținut de dramaturgul Peca Ștefan.

Atelierul are loc în cadrul programului ZonaD Share al studioului administrat de Fundația Gabriela Tudor.

2 thoughts on “Letters from your body. Atelier de scriere creativă și mișcare

  1. popa georgeta iulia says:

    se mai ţine acest atelier…2013?

    • Bună, Georgeta. Mulțumesc pentru interes! Îmi doresc să-l mai țin, deși încă nu l-am programat. Voi reveni cu detalii la momentul optim :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *