LIKE CNDB#1 prezintă “Piesă cu responsabilitate limitată”

BRD_079621 martie 2015, 19:30
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Sala Stere Popescu, B-dul Mărășești 80-82

Piesă cu responsabilitate limitată revine cu o prezentare specială în cadrul în cadrul festivalului LIKE CNDB#1. Spectacolul a avut premiera la București în 2013 și a fost prezentat la Festivalul Temps d’Images din Cluj (2013) și în cadrul Romanian Dance Showcase 2014.

“(…) Performeri și privitori suntem eliberați de responsabilitatea oricărei morale derivate din acest show, a oricărui sens profund generat de simboluri sau gesturi codificate. Lucrurile sunt ceea ce sunt, iar simplitatea lor, repetitivitatea lor, onestitatea expunerii frontale, necondiționate, a limitelor corpurilor supuse exercițiului – toate generează un schimb de energii cât se poate de autentic, necontrafăcut.” – Cristina Modreanu, Scena.ro

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercând să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate.

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min

Cosmin Manolescu este coregraf, manager cultural și director artistic al companiei Paradis Serial. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în importante festivaluri și teatre de dans din Europa și SUA. (http://zonadstudio.wordpress.com/, http://cosminmanolescu.wordpress.com/)

Mihaela Dancs dansează în București, Londra, Timișoara, Veneția, Praga, New York, Cluj, Cork, Viena, Stockholm, Tokyo, etc. În 2010 și 2012 primește bursa danceWeb (ImpulsTanz Vienna). Împreună cu Mădălina Dan inițiază Școala de Vară Azuga. Recent colaborează cu Doris Uhlich pentru “more than naked”, cu Zan Yamashita și Cosmin Manolescu pentru Eastern Connection.

Biletele se pot achiziționa online de la https://www.tomtix.ro/385 sau de la Sala Stere Popescu (B-dul Mărășesti 80-82), cu o oră înainte de începerea spectacolului. Prețul biletelor este 25 lei/spectacol.Preț redus pentru profesioniști, studenți, elevi, pensionari 15 lei/spectacol.

www.cndb.ro

www.cndb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *