Atelier de performance writing/ dramaturgie/ curatoriat condus de André Lepecki

Andre-Lepecki-2_460perioada: 17 – 24 mai 2015

Teoreticianul André Lepecki, profesor de Performance Studies la New York University/Tisch School of the Arts, unul dintre cei mai importanți critici și teoreticieni ai momentului în domeniul dansului și performance-ului, este invitat să susțină la București în cadrul programului E-Motional un atelier destinat profesioniștilor din dans (artiști, curatori, critici, producători). Atelierul este destinat unui număr de 20 de participanți din România, țările coorganizatoare ale proiectului E-Motional și alte țări din estul Europei, și va fi însoțit de o conferință deschisă publicului larg. Pe durata atelierului vor fi programate spectacole care vor fi folosite ca studii de caz în cadrul atelierului.

Domeniul studiilor de dans contemporan și performance este foarte puțin dezvoltat în România, prin urmare acest atelier își propune să contribuie la dezvoltarea abordărilor și a discursului critic prin susținerea unui filon teoretic care să acompanieze practicile artistice și de curatoriat și producția propriu zisă de spectacole. De asemenea, într-un context în care jurnalismul cultural este în decădere ca urmare a presiunilor crizei economice care afectează media și avînd în vedere degradarea calității felului în care media reflectează cultura contemporană, resimțim o nevoie cu atît mai acută să contribuim și la susținerea unui domeniu precum scrierea performativă/ despre performance.

Participarea la atelierul susținut de André Lepecki se va face pe bază de înscriere, aceasta urmînd a fi lansată în prima parte a lunii februarie. Participanții la atelier vor scrie un text de reflecție/ eseu după încheierea acestuia.

Detalii în curînd!

Atelierul este organizat în cadrul programului “E-Motional: rethinking dance” realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect susținut de Trust for Mutual Understanding, prin administrarea Movement Research.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *