26 septembrie, 19:30
[AMBASADA, str. Anton Seiller nr. 2, Timișoara]
Fundația Gabriela Tudor organizează în perioada 18-26 septembrie la Timișoara laboratorul coregrafic internațional Moving Dialogue 2017, un format de cercetare și colaborare artistică condus de coregrafii Cosmin Manolescu (București) și Cyrus Khambatta (Seattle). Grupul de participanți include performeri – Meredith Sallee (Seattle), Tijana Sucurovic (Belgrad), Oana Mureșan (Cluj), Lavinia Urcan (Timișoara) și amatori cu experiență în dans contemporan – Dan Ianchiș și Cristina Daju (Timișoara). Laboratorul propune un proces bazat pe schimbul de practici artistice și include repetiții și jam sessions și se va încheia cu o prezentare deschisă publicului în 26 septembrie.
Moving Dialogue 2017 continuă proiectele de colaborare româno-americană derulate de Fundație, în care în ultimii ani au fost în rezidență în România coregrafele Tahni Holt (2013), Catherine Galasso (2014), în care artista Maggie Bennett și programatoarea Carla Peterson au participat la Festivalul E-Motional (2013), iar teoreticianul André Lepecki a susținut un atelier și o conferință la București în 2015. Titlul proiectului face apel la Moving Dialogue, un amplu program de schimburi coregrafice româno-americane derulat în 2010-2011, inițiat de Fundație și derulat împreună cu parteneri din România și SUA – Institutul Cultural Român de la New York, Movement Research, Dance Theater Workshop şi Centrul Național al Dansului Bucureşti.
Moving Dialogue 2017 este o componentă a proiectului „Publicul e scena” organizat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri: AMBASADA, Khambatta Dance Company, Seattle International Dance Festival.
Proiect susținut de programul Global Practice Sharing al Movement Research cu sprijin financiar de la Trust for Mutual Understanding.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.