sîmbătă, 6 septembrie, 19:30
[locație: ZonaD, București, str. Iulia Hașdeu nr. 3]
Dezvoltarea spectacolului LUNA – un proiect interdisciplinar condus de Irinel Anghel, artist interdisciplinar (creator de performance art, compozitor, soundesigner), cu participarea coregrafei Cristina Lilienfeld și a actriței/ performer Smaranda Găbudeanu, continuă cu o rezidență finală de producție la ZonaD în perioada 25 august – 6 septembrie, organizată de Fundația „Gabriela Tudor”. Primele două perioade de lucru au avut loc la Tescani, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu”, secția „Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, și la Bacău, în parteneriat cu Centrul de Cultură George Apostu din Bacău.
O prezentare deschisă publicului va avea loc în 6 septembrie de la ora 19:30, la ZonaD, în conexiune cu Platforma Internațională de Performance Art, București. Premiera spectacolului va avea loc în 14 octombrie la Centrul Național al Dansului, în cadrul “Festivalului E-Motional: reinventează-te”, organizat de Fundația Gabriela Tudor, proiect cultural finanțat de Pragramul București 555 al ARCUB.
“Habar n-am ce e LUNA. Este dans, teatru, muzică, film, performance art. Dacă îi dau o singură descriere, de fapt îi iau posibilitatea de a fi tot ceea ce este. LUNA este un mister. LUNA este o iluzie. LUNA este o călătorie suprarealistă într-o lume guvernată de energia feminină care este însăşi forţa creaţiei. Adica un mister. Conceput ca un “all-round show” din spaţiul comun al tuturor artelor, spectacolul de dans-teatru-muzică LUNA are un decupaj filmic şi un final experienţial ce se oferă privirii individuale a fiecărui spectator.
Şi atunci ce este Salata cu Kosmos?
Un spectacol cu – materiale, idei, experienţe care aparţin aceleiaşi rezidenţe.
Este procesul pe care l-am trăit.
Este completarea necesară.
Este teaserul pentru premiera din 14 octombrie.
Este decizia de a face 2 spectacole în loc de unul ca rezultat al rezidenţei şi de a utiliza astfel 2 spaţii diferite prin mijloace potrivite.
Este o dezvăluire şi o experienta intimă la care publicul poate participa activ.
Este o călătorie performativă suprarealistă prin mintea noastră, aşa cum a funcţionat ea în această vară.
Este ‘partea nevăzută a Lunii’.” (Irinel Anghel)
Rezidențele E-Motional/ ArtistNe(s)t sînt organizate în cadrul proiectului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.