Rezidenţele E-Motional/ ArtistNe(s)t & MAP – sharing of processes

Apel de proiecte

Fundaţia Gabriela Tudor lansează primul apel european de proiecte în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, dedicat componentei de rezidenţe E-Motional/ ArtistNe(s)t şi componentei de cercetare şi evenimente cu accent pe procesul creativ, MAP – sharing of processes. După cum arată şi titlul său, noul program E-Motional va căuta, sprijini, produce, promova şi prezenta proiecte inovatoare, care regîndesc practicile artistice în dezvoltarea de noi conţinuturi artistice în domeniul dansului contemporan.

Concursul de proiecte E-Motional lansat în 6 decembrie 2013 la studio ZonaD are un profil multidisciplinar şi include oportunităţi de lucru pentru profesionistii din dans contemporan şi domeniile conexe care lucrează cu mişcarea în diversele ei forme (arte vizuale, noile media, muzică, teatru, etc.) la Riga, Porto, Bucuresti, Bacău. Tescani şi Luxemburg. Datele limită de înscriere sînt 10 februarie 2014 – pentru rezidenţe, şi 30 mai 2014 pentru MAP – sharing of processes.

DESCARCĂ APELUL DE PROIECTE GENERAL (primul anunț)

DESCARCĂ APELUL DE PROIECTE MAP (al doilea anunț, date noi)

„E-Motional: rethinking dance” este un program creat şi condus de Fundaţia Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg) şi Muzeul Naţional „George Enescu”(Bucureşti). Pe durata a doi ani, 2013-2015, E-Motional va include: rezidențe artistice interdisciplinare, formate de cercetare, două co-producții internaționale la care vor participa dansatori români și din țările partenere, prezentări de spectacole, turnee, cursuri și ateliere de dans, ateliere de scriere performativă, proiecții de filme și artist talks.

„E-Motional: rethinking dance” este derulat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre E-Motional la contact@e-motional.eu. Pagina web a proiectulului va fi relansata în ianuarie 2014. Pînă atunci ne puteți urmări în pagina de Facebook
E-Motional la https://www.facebook.com/pages/E-Motional/1424732907741754.

2 thoughts on “Rezidenţele E-Motional/ ArtistNe(s)t & MAP – sharing of processes

  1. MIss Sunshine says:

    frumos anunt de Mos Niculae 😉

  2. Pingback: Oportunități pentru artiștii români în cadrul programului E-Motional | Romania Pozitiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *