The Intense and Carnal Body – atelier intensiv susținut de Gabriella Maiorino

26-28 august 2012 @ ZonaD – studio Paradis Serial

În cadrul ModulD dedicat cursurilor și atelierelor intensive de dans contemporan, Fundația Gabriela Tudor organizeaza în spațiul ZonaD – studio Paradis Serial un atelier susținut de coregrafa italiană Gabriela Maiorino, stabilită la Amsterdam. Atelierul va avea loc în perioada 26-28 august, între orele 18.30-21.30 și este deschis dansatorilor, coregrafilor, actorilor și publicului larg.

„Atelierul va folosi elemente fizice, emoționale și conceptuale pentru intensificarea capacității energetice a performerului în propria cercetare și pe scenă. Utilizînd ca instrumente diversele calități ale greutății în dinamica, improvizația și compunerea materialului, lucrul cu partenerul, exerciții emoționale și discuții, atelierul va încerca să conecteze și să activeze toate straturile care reprezintă părți fundamentale ale unui performer cu abilități complexe.” – spune Gabriella Maiorino.

Înscrierile se fac la serial.paradise@artsf.ro, cursul este deschis unui număr de maximum 12 participanți, în ordinea primirii înscrierilor. Taxa de participare este de 100 lei și poate fi achitată în numerar la ZonaD sau prin transfer bancar. 2 locuri vor fi oferite gratuit persoanelor care nu au posibilitatea să plătească taxa, pe baza unei solicitări explicative.

Stabilită la Amsterdam, Gabriella Maiorino lucrează ca performer, coregraf și profesor din 2008. În 2002 a absolvit School for New Dance Development (Amsterdam). În colaborare cu Danswerkplaats Amsterdam (DWA) și alți parteneri europeni, Gabriella a creat piesele Terra! (2002), Crash (2003), Stab (2004), Anarchistas (2005), care a fost și parte din primul turneu Dansclick, ZOO (2006-08), Trilogia del Desiderio (2008-09): Prayers, Kunikuli, Underground. A colaborat de asemenea cu o serie de alți coregrafi (Leine & Roebana, Bob Foltz între alții) la proiectul Moving Log. Gabriella a cîștigat premiul rețelei europene Junge Hunde cu Anarchistas și premiul Aerowaves la Londra cu ZOO. Piesele sale au fost invitate în prestigioase festivaluri internaționale și jucate în Olanda, Italia, Germania, Portugalia, Franța, Norvegia, Spania, Marea Britanie, Belgia și Polonia. Cele mai recente proiecte ale sale sînt IOVIODIO(2010), A Divine Threesome (CLANCARNAL remix Eros & Psyche) (2011), Touch it! (2011) și Supernova (2012). În 2011 a colaborat cu Cosmin Manolescu la piesa AVAILABLE, prezentată la București și Cluj-Napoca, în cadrul festivalul Temps d’Images. Colaborarea dintre cei doi continuă în 2012 într-un proiect de duet, HI BYE, dezvoltat în două rezidențe succesive la București și Amsterdam, și care va avea premiera la festivalul Punch (Amsterdam) și apoi la București (octombrie 2012).

Locație atelier: ZonaD – studio Paradis Serial, str. Iulia Hașdeu nr. 3 (zona Calea Griviței – Popa Tatu, lîngă Hala Matache, la 7 minute de Calea Victoriei). Transport public: STAȚIA Calea Griviței la Bd. Dacia: 133,168,226; STAȚIA Popa Tatu la Str. Mircea Vulcănescu: 126,168,178,226,368. Metrou: Gara de Nord (ieșire către Hotel Ibis).

Zona D – studio Paradis Serial este un proiect co-finanțat de Centrul Național al Dansului București, Administrația Fondului Cultural Național și Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *