20 de ani

Gală Aniversară Fundația Gabriela Tudor
30 octombrie,19:00
Institutul Francez București

[Bdul. Dacia nr. 77]
Intrare liberă

Atrium IF, 19:00
> fragment “Visa Game” (2006), cu Pascal Allio și Cosmin Manolescu
> fragment din spectacolul “Camera 1306” (2011) cu Catrinel Catană
> fragment spectacol [Fragil] (2015) cu Giselda Ranieri și Tanja Andreeva
Cinema Elvire Popesco, 19:45
> lansarea filmului documentar “20 de ani” realizat de Tania Cucoreanu & Andrei Ioniță / Veioza Arte
Atrium IF, 21:00
> deschiderea instalației foto-video “20 de ani de dans contemporan” cu filme realizate de Bogdana Pascal, Gemma Riggs, Tania Cucoreanu și lansarea catalogului “Revoluția corpului”

În ianuarie 2017 Fundația Gabriela Tudor (fostă Proiect DCM) a împlinit 20 de ani de activitate continuă, fiind una din puținele structuri independente care au reușit să supraviețuiască timpului și schimbărilor care afectează în mod constant domeniul cultural. În 30 octombrie la Institutul Francez din București, vă invităm la Gala Aniversară – 20 de ani de dans contemporan, în care vom prezenta o instalație foto-video cu imagini din proiectele noastre, vom lansa cartea „Revoluția Corpului” și un film documentar realizat de Veioza Arte special pentru acest eveniment. Seara va include și o serie de momente performative cu participarea artiștilor Pascal Allio, Tanja Andreeva, Giselda Ranieri, Catrinel Catană, Cosmin Manolescu din spectacolele Paradis Serial.

Vor vorbi cu această ocazie dna. Irina Petrescu (atașat cultural, director adjunct, Institutul Francez din București), dl Ezequiel Santos, director artistic Nucleo/Forum Danca (Lisabona), precum și alți colaboratori ai Fundației.

Evenimente satelit în conexiune cu Gala sînt prezentarea spectacolului [Fragil] în cadrul HomeFest pe 28 octombrie și atelierul susținut de coregrafii francezi Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan, Paris) între 1-3 noiembrie.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *