24-25 octombrie 2015
Centrul de Teatru Educațional Replika
(București, str. Lânăriei 93-95)
Ai un copil de 7-8 ani sau de 9-12 ani? Dacă nu știi cum să-i explici copilului tău ce este dansul contemporan, va afla cu siguranța de la noi pe parcursul acestui eveniment organizat în premieră la București.
Coregraful Cosmin Manolescu a pregătit special pentru copii un atelier unic de introducere în dans contemporan care folosește jocul cu zmeele ca un instrument de descoperire a mișcării corpului și a fluidității dansului. Ne vom juca cu zmee de diferite forme și culori aduse special din Japonia, iar copii vor participa la diverse exerciții de mișcare, improvizație ghidată și observare a corpului în relație cu mișcarea zmeului. Atelierul este deschis în egală măsură părinților, care sînt bineveniți să asiste sau să participe la eveniment.
„Zmeul sau Ce este dansul contemporan?” este un atelier organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, în conexiune cu spectacolul „the kite/ Zmeul sau Ce este dansul contemporan?” realizat de Cosmin Manolescu cu participarea performerului Zan Yamashita, în cadrul proiectului de colaborare artistică româno-japoneză Eastern Connection. Formatul acestui atelier a fost experimentat cu succes în Japonia, la Kinosaki, în cadrul rezidenței dedicate proiectului Zmeul. Ulterior evenimentului copiii vor avea șansa să participe la repetițiile spectacolului de dans.
Participarea la atelier este gratuită, pe bază de înscriere, iar locurile sînt limitate la 10 copii pe zi, astfel:
24 octombrie: grupă 7-8 ani
25 octombrie: grupă 9-12 ani
Înscrierile sînt deschise la adresa serial.paradise@artsf.ro pînă la ocuparea locurilor disponibile, dar nu mai tîrziu de 22 octombrie 2015.
Eastern Connection este un program inițiat de Cosmin Manolescu, organizat de Fundația Gabriela Tudor în perioada 2013-2015 în parteneriat cu Festivalul Dance New Air, Tokyo, și finanțat de The Saison Foundation, Tokyo. Partener asociat în Japonia este Centrul Internațional de Artă din Kinosaki.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București” al ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.
Contact: Ștefania Ferchedău, serial.paradise@artsf.ro, http://zonadstudio.wordpress.com/
Credit foto: Ryo Igaki (Igaki photo studio)