Corpul Emoțional @ Sibiu

cisnadioara25-29 septembrie | atelier de dans contemporan și dezvoltare personală condus de coregraful Cosmin Manolescu
[Cercul Militar Sibiu, Bulevardul Victoriei 5]

12 octombrie [Fragil] | spectacol, coregrafia Cosmin Manolescu, cu Giselda Ranieri (IT), Tanja Andreeva (NO) și Cosmin Manolescu
[locație secretă]

evenimente organizate de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Fantasy Dance Club Sibiu

DESPRE ATELIER
< Îmi place să descopăr oameni și lucruri noi. Îmi place să călătoresc și să mă simt liber. Așa am ajuns și aproape de Sibiu, la Cisnădioara în iulie 2015, unde am condus un atelier de dans contemporan la Icon Arts Academy. În urma discuțiilor cu unii participanți la acel atelier am decis ca în 2016 să vin pentru prima dată la Sibiu cu un atelier și spectacol de dans contemporan.

În ultimii ani, în proiectele mele artistice și călătoriile din Europa și Asia am dezvoltat noi metode de lucru care implică corpul, inima, atingerea, emoția, jocul cu zmeul și dansul butoh. Pentru mine, dansul contemporan trebuie să fie o experiență de viață intensă și luminoasă, care să îți schimbe parcursul în bine, măcar pentru o perioadă.

Dacă îți dorești să mă cunoști mai bine vino la întîlnirea cu dansul contemporan și corpul emoțional la Sibiu, la Cercul Militar Sibiu în perioada 25-29 septembrie.

Vom dansa cu ochii închiși, vom experimenta calătoriile emoționale și ne vom (re)descoperi corpul. Vom învăța mai multe despre mișcare, despre libertate și limite. Și nu contează dacă n-ai facut dans contemporan pînă acum, este suficient să-ți dorești să dansezi, să schimbi ceva în viața ta sau să descoperi ceva nou.

După atelier, pe 12 octombrie participanții vor putea descoperi spectacolul [Fragil], cel mai curajos performance pe care l-am realizat în ultimii ani, împreună cu Giselda Ranieri (Milano) & Tanja Andreeva (Oslo), spectacol care va fi prezentat într-o locație secretă din Sibiu. > Cosmin Manolescu

ÎNSCRIERI
Doritorii se pot înscrie pe baza unui mesaj cu detalii despre profilul lor și interesul de a participa la atelier trimis la adresa serial.paradise@artsf.ro pînă la data de 22 septembrie 2016. Participarea se va face în ordinea înscrierilor primite, pe baza unei donații recomandate de 150 lei (pentru cele 5 zile de atelier) sau 25 lei/curs, ce va fi platită în prima zi de curs. Organizatorii oferă și 2 gratuități pentru persoanele fără posibilități financiare, vă rugam menționați în mesaj dacă faceți apel la aceasta. Atelierul este deschis unui număr maxim de 15 persoane, public larg, dansatori, actori sau alți artiști. Pentru informații suplimentare puteți suna la telefonul 0722 322 366 (Cosmin Manolescu) sau trimite un mesaj la adresa serial.paradise@artsf.ro.

ORAR ATELIER
25 septembrie, 15:00-19:00
26-29 septembrie, 18:00-21:30

SPECTACOL
12 octombrie – [Fragil], orele 19:00, locație secretă

LOCAȚIE ATELIER
Cercul Militar Sibiu, Bulevardul Victoriei 5

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, șa. Din 1998 a condus în mod curent ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga, Timișoara și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam, Porto, Tokyo etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În iunie 2012 a lansat împreună cu Ștefania Ferchedău platforma ZonaD, care a funcționat ca un spațiu de dans contemporan pînă în decembrie 2014, organizînd în mod curent ateliere și cursuri de dans contemporan pentru artiști și amatori, desfășurate în prezent în format itinerant (https://zonadstudio.wordpress.com/). În perioada 2013-2015 a condus proiectul de colaborare artistică româno-japonez Eastern Connection, care s-a finalizat în noiembrie 2015 cu premiera spectacolului „Zmeul”, realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita. Din 2011 a desfășurat programul european E-Motional (www.e-motional.eu), care s-a finalizat cu premiera spectacolului [Fragil] la Luxemburg, Riga, Cluj-Napoca și București. În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Evenimentele de la Sibiu sînt parte a platformei mobile ZonaD, componenta turneu Paradis Serial, organizat de Fundația Gabriela Tudor în 2016 în parteneriat cu Asociația Clubul de Dans Sportiv Dance Motion Sibiu / Fantasy Dance Club.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

credit foto @ atelier Cisnădioara Icon Arts Academy 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *