ZonaD la Timișoara

atelier cluj7-21 septembrie 2016 | Ambasada
[Str. Anton Seiller nr. 2, Timișoara]

Ca rezultat al succesului din luna iunie cu atelierul „Corpul emoțional” organizat la Galezia Jecza, coregraful Cosmin Manolescu revine la Timișoara în luna septembrie la Ambasada, pentru a începe lucrul la un nou spectacol de dans contemporan care va avea premiera în 2017. La perioada de lucru va participa de asemenea artista video Gemma Riggs (Londra). Cu ocazia rezidenței vor fi organizate o serie de activități deschise publicului larg după cum urmează:

ZonaD Film
7 septembrie, 19:00-21:00 [Ambasada, Sala Mare]
14 septembrie, 20:00-22:00 [Ambasada, Sala Mare]
În deschiderea rezidenței coregrafice la Timișoara, coregraful Cosmin Manolescu va prezenta în cadrul programului o serie de filme de dans realizate de/cu coregrafii Alain Platel, Kazuo Ohno și alții, ce vor fi urmate de discuții libere cu participanții. Evenimentul urmărește familiarizarea publicului local cu estetici diverse și artiști importanți din dans la nivel internațional. Intrare liberă.

Partying.05
16 septembrie, 22:00-06:00 [locație secretă]
Ai chef de un party mai special?
Vrei să ai parte de nişte momente de mindfullness?
Vrei sa descoperi lumea dansului contemporan dintr-o perspectivă experimentală și inedită?

Atunci vino şi tu la Partying.05, un nou format experimental de atelier-petrecere-performance iniţiat de Cosmin Manolescu & Paradis Serial, care te va scoate din zona de confort. Accesul limitat pentru un număr maxim 10 persoane. Acces pe bază de înscriere la serial.paradise@artsf.ro sau telefon la 0722 322 366.

ZonaD Impro: jam session
21 septembrie, 19:30–22:00 [Ambasada, Sala Mare]
Îți place să dansezi și să îți descoperi limitele corpului?
Îți place ca muzica si imaginile video să te surprindă și să te poarte cu ele? Vrei să dansezi fără reguli și limite?

În 21 septembrie coregraful Cosmin Manolescu te pune în mișcare la Ambasada în cadrul ZonaD Impro. Seara de improvizație este deschisă tuturor dansatorilor doritori din Timișoara (indiferent de stilul de dans), actorilor sau altor artiști interesați, precum și publicului larg. Programul demarează cu o încălzire scurtă de 30 de minute și se încheie cu o rundă de discuții si feedback-uri pe marginea improvizației.

Yoga, release technique și dans contemporan [Ambasada, Sala Mare]
8, 9, 12, 13, 15, 18, 20, 21 septembrie, 10:00-11:30

NOTĂ: Accesul la evenimentele din cadrul rezidenței de dans contemporan – ZonaD se face astfel:
– ZonaD film – acces liber
– cursul zilnic de yoga, release technique și dans contemporan și ZonaD Impro – donatie sugerată 10 lei
– „Partying.05” – donație sugerată 50 lei/persoană sau 80 lei cuplu.

Vă așteptăm cu drag.

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, șa. Din 1998 a condus în mod curent ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga, Timișoara și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam, Porto, Tokyo etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În iunie 2012 a lansat împreună cu Ștefania Ferchedău platforma ZonaD, care a funcționat ca un spațiu de dans contemporan pînă în decembrie 2014, organizînd în mod curent ateliere și cursuri de dans contemporan pentru artiști și amatori, desfășurate în prezent în format itinerant (https://zonadstudio.wordpress.com/).

În perioada 2013-2015 a condus proiectul de colaborare artistică româno-japonez Eastern Connection, care s-a finalizat în noiembrie 2015 cu premiera spectacolului „Zmeul”, realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita. Din 2011 a desfășurat programul european E-Motional (www.e-motional.eu), care s-a finalizat cu premiera spectacolului [Fragil] la Luxemburg, Riga, Cluj-Napoca și București. În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Rezidența artistică și evenimentele asociate de la Timișoara sînt parte a platformei mobile ZonaD, componenta turneu Paradis Serial, organizat de Fundația Gabriela Tudor în 2016 în parteneriat cu Ambasada.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *