Spectacolul [Fragil] în turneu la Brașov-Sibiu-București

fragil_cluj8 octombrie, 21:00 (partea 1) și 9 octombrie, 19:00 (partea 2) | BRAȘOV | neoteric # zilele dansului contemporan 2016
12 octombrie, 19:00 | SIBIU
16 octombrie, 19:00 | BUCUREȘTI
[locații secrete]

Spectacolul [Fragil], în direcția artistică a lui Cosmin Manolescu și realizat și interpretat în colaborare cu Giselda Ranieri (IT) și Tanja Andreeva (NO), revine în turneu național în această toamnă.

Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.

[Fragil] a avut premiera în iunie 2015 în cadrul unui turneu internațional care a inclus 8 spectacole la Luxemburg, Cluj, București și Riga. Reprezentațiile din 2016 includ formatul special pentru locație neconvențională, secretă, la care participarea se face exclusiv pe bază de rezervare la adresa fragile@e-motional.eu, iar la Brașov și partea a doua a spectacolului, interconectată cu prima. Spectacolul conține interacțiune cu publicul și momente de nuditate și nu este recomandat minorilor.

Locația exactă le este dezvăluită doar participanților, cu cîteva zile înainte de reprezentație.
Accesul se va pe baza unei donații sugerate, astfel:
> Brașov – partea 1 (locație secretă), 8 octombrie – 15 lei public general, 10 lei participanți atelier 1-5 octombrie. Detalii aici.
> Sibiu – 10 lei.
> București – 20 lei/ 1 persoană, 35 lei/ 2 persoane, 50 lei/ 3 persoane.

La Brașov, la partea 2 a spectacolului din 9 octombrie, programată la Centrul Cultural Reduta, accesul se face pe baza biletului pus în vînzare de Reduta – 20 lei.

[Fragil]

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tino Sehgal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții.

Un spectacol de: Cosmin Manolescu
Creat în colaborare cu și interpretat de: Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu
Producător: Ștefania Ferchedău
Producător asociat: Laura Orlescu
Design lumini: Cosmin Manolescu
Producție: Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor, în cadrul programului E-Motional
Creat cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național, Programul Bucureștii 555 al ARCUB, bursă a Fundației Bogliasco

Spectacolele sînt parte a platformei mobile ZonaD, componenta turneu Paradis Serial, organizat de Fundația Gabriela Tudor în 2016 în parteneriat cu Asociația KunSTadt, Brașov, și Asociația Clubul de Dans Sportiv Dance Motion Sibiu / Fantasy Dance Club.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

[Imagine: spectacol la Fabrica de Pensule, Cluj, 2015]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *