E-Motional DansLab Lisabona

Asociația Forum Dança  din Lisabona anunță ultima etapă a proiectului european E-MOTIONAL – incubatoare artistice 2018, cu participarea unor artșiști din România, care se derulează în Lisabona între 19-30 octombrie 2018. în spațiul Espaço da Penha (Travessa do Calado 26 B, 1170-070).

E-MOTIONAL este o metaforă complexă a corpului contemporan și a diferitelor sale forme, fiind un incubator pentru dezvoltarea de noi proiecte în zona dansului contemporan și dezvoltarea de noi colaborări artistice. Inițiat de curatorul Cosmin Manolescu, programul E-Motional funcționează în egală măsură ca un proiect de schimburi culturale între București, Lisabona și Portland (SUA). Timp de două săptămâni, un grup format din performeri, coregrafi și muzicieni – Judith State & Radu Dumitriu (RO), Mauricia Barreira Neves (PT) și Tahhi Holt & Luke Wyland (Portland/SUA) vor lucra împreună, se vor întâlni și vor demara lucrul la o serie de proiecte artistice personale.

Pe durata DansLaB vor avea loc și o serie de evenimente deschise publicului larg după următorul program:

> 19 octombrie, 19:00 | Emotional Video – sesiune de filme realizate de Mary Wycherley (Irlanda) și fragemente din spectacolele realizate deTahni Holt (SUA), Maurícia Barreira Neves (PT), Judith State (RO).
> 20 octombrie, 19:00  | Jam-session dans & muzică – sesiune de improvizație liberă deschisă tuturor celor interesați.
> 24 octombrie, 19:00  | Voice-Body-Sound, atelier condus de Judith State și Radu Dumitru.

Incubatorul DansLab din Lisabona se va finaliza în 29 octombrie, 19:00 cu o prezentare publică informală în care artiștii vor prezenta rezultatele procesului artistic și vor participa la un artist talk moderat de Cosmin Manolescu și Ezequiel Santos.

Proiectul E-MOTIONAL – incubatoare artistice 2018 a fost lansat în mai 2018, când 4 coregrafi/performeri și artiști vizuali din România – Simona Deaconescu & Ciprian Ciuclea și Ioana Marchidan & Hermina Stănciulescu – au demarat lucrul la noi proiecte coregrafice și a fost urmat de o rezidență oferită artistei foto-video Alina Ușurelu, care a realizat în luna septembrie prima sa expoziție personală, Dance Heartbeats, în cadrul unei rezidențe organizate în conexiune cu proiectul Cartografias#1.

Proiectul E-MOTIONAL 2018 se va finaliza pe 10 noiembrie, 20:00 cu o prezentare finală care va fi găzduită de LINOTIP – Centru Independent Coregrafic (linotip.ro) cu participarea tuturor artiștilor invitați la Lisabona, ocazie cu care va fi proiectat și un film documentar realizat de Alina Ușurelu.

E-MOTIONAL – incubatoare artistice 2018 este un proiect inițiat de Cosmin Manolescu și dezvoltat în cadrul programului “Nucleo – Curadoria e Performance”, program curatoriat de Ezequiel Santos (www.forumdanca.pt/nucleo/). Proiectul este organizat de Asociația Forum Dança în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Contact: cosmin@gabrielatudor.ro.

Credit foto: Olivia Nițis, (De)spre Corp – Ioana Marchidan, Forum Dança, Lisabona, mai 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *