E-Motional la ZonaD

emotional13

credit foto: Luke Pell

februarie-aprilie 2013
rezidente & prezentari @ ZonaD – studio Paradis Serial

Proiectul E-Motional Bodies & Cities continua in 2013 cu o serie de evenimente ce vor avea loc la Bucuresti in perioada februarie – aprilie 2013.

Intre 18 februarie si 2 martie, coregrafa Ozlem Alkis din Turcia reia colaborarea cu muzicianul Vlaicu Golcea, pentru finalizarea proiectuli sau, HABITUS, care a beneficiat de o rezidenta E-Motional/ ArtistNe(s)t in Romania in septembrie 2012. Rezultatul colaborarii dintre cei doi artisti va fi prezentat in cadrul evenimentului de inchidere al E-Motional in aprilie 2013 la Bucuresti.

In perioada 3-11 aprilie cele doua grupuri de cercetare artistica, formate din artisti din Romania, Cipru, Irlanda, Letonia si Marea Britanie, vor fi in rezidenta la Bucuresti pentru finalizarea cercetarii lor asupra corpului emotional in relatie cu spatiul urban.

Fundatia Gabriela Tudor va inchide apoi proiectul de doi ani cu un eveniment de amploare – Festivalul E-Motional, care va avea loc la Bucuresti in perioada 12-14 aprilie, prezentat in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana si Centrul National al Dansului Bucuresti. Evenimentul:

– va aduce impreuna peste 30 de artisti participanti in program ;
– va gazdui doua prezentari ale cercetarii artistice ;
– va prezenta cinci spectacole din tarile participante in E-Motional, din care doua premiere ;
– va deschide o serie de instalatii video si de documentare ale proiectului ;
– va prezenta doua mese rotunde de dedicate practicilor colaborative internationale in domeniul dansului contemporan ;
– va dedicat un eveniment de prezentare a noului program european de finantare a proiectelor culturale – Creative Europe, in colaborare cu Punctul de Contact Cultural ;
– va aduce impreuna peste 20 de producatori din Europa, SUA si Japonia.

Programul evenimentului va fi anuntat in luna februarie. Mai multe detalii despre E-Motional Bodies & Cities sint disponibile la www.e-motional.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *