Avanpremieră [FRAGIL] – un spectacol de Cosmin Manolescu

foto: Ciprian Gheorghe design: Radu Manelici

foto: Ciprian Gheorghe
design: Radu Manelici

Avanpremieră @ Festivalul E-Motional

01.11
17:00-19:00 partea 1 | locație secretă
20:00-21:00 partea 2 | studio ZonaD (str. Iulia Hașdeu nr. 3)

08-09.11
17:00-19:00 partea 1 | locație secretă
20:00-21:00 partea 2 | Centrul Național al Dansului (blvd. Mărășești nr. 80-82)

[Fragil] de Cosmin Manolescu este o piesă eterogenă care îi propune spectatorului o incursiune experiențială într-un univers deopotrivă real și imaginar, care chestionează fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. Cine sîntem, ce ne place, cît de atenți sîntem la ceilalți, la modul lor de a fi și la nevoile lor emoționale, cum ne influențează lumea în care trăim. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ și o instalație coregrafică care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre și poate fi vizionat și experimentat atît în spații neconvenționale, cît și pe scenă, în două părți interconectate.

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tihno Segal, Marina Abramović, Lewis Carroll, Christian Boltanski, Alain Platel și mulți alții.

„Mă numesc Tanja și o să intepretez fragilitatea Giseldei. / Mă numesc Giselda. O dată m-am îndrăgostit de o femeie și mi-am conștientizat latura feminină. Am urît culoarea roz, apoi mi-am descoperit latura masculină. Acum pot folosi orice culoare vreau. / Mă numesc Cristian și îmi e frică de Argo. / Mă numesc Cosmin și cred că acest spectacol este un act de iubire. / Te rog ai grijă de mine cînd o să fii Cristian. / Cînd intri în acest spațiu, mai întîi trebuie să mori ca să renaști în pielea altcuiva. / Ieri am avut senzația că mă topesc în spațiu. Și am vrut să-mi dau hainele jos. / Depășește-ți limitele. / La început am simțit un fel de pericol, apoi am fost luată înăuntru și m-am simțit în siguranță. Și liberă. / This is a masterpiece.” – fragmente din jurnalul artiștilor, care poate fi urmărit pe blogul acestora la http://e-motional.eu/blog/fragile/.

un spectacol de: Cosmin Manolescu
creat în colaborare cu interpreții: Giselda Ranieri (IT), Tanja Andreeva (NO), Cristian Nanculescu (RO)
producător: Ștefania Ferchedău
producător asociat: Laura Orlescu
coordonator tehnic și lumini: Cătălin Nicolescu
cu sprijinul: Bursă Fundația Bogliasco (SUA/ Italia), Fabrica de Movimentos (Porto), Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia
partener: Centrul Național al Dansului București
producție: ZonaD/ Compania Paradis Serial, Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”
finanțatori: Programul Cultura al Uniunii Europene
proiect cultural finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național, Programul cultural București 555 al ARCUB

Spectacolul se desfășoară în două părți, una într-o locație secretă, iar a doua la ZonaD în 1 noiembrie, și respectiv la CNDB, în 8 și 9 noiembrie. Accesul la partea 1 se face doar pe bază de rezervare la fragile@e-motional.eu. Spectatorii cu rezervare vor avea asigurat locul și pentru partea a 2-a, în cea de a doua locație. Numărul maxim de spectatori în locațiile secrete este de 20 persoane/ reprezentație.

Accesul la partea a 2-a la CNDB, în zilele de 8 și 9 noiembrie, se face pe bază de bilet, informații la www.cndb.ro și rezervari@cndb.ro.

Spectacolul poate conține nuditate și interacțiune cu publicul.

Vizionați trailerul realizat de Tania Cucuoreanu/ Veioza Arte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *