Incepe proiectul european „E-Motional: rethinking dance”

Fundatia Gabriela Tudor lanseaza in curind ca organizator principal proiectul european “E-Motional: rethinking dance”, avind ca parteneri Asociatia Coregrafilor Profesionisti din Dans Contemporan din Letonia (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto), Centrul de Cultura George Apostu (Bacau), cu sustinerea programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

Derulat in perioada 2013-2015, proiectul este deschis artiștilor, profesioniștilor din dans și publicului va include: rezidențe artistice interdisciplinare, granturi de cercetare, doua co-producții internaționale realizate de Cosmin Manolescu (Romania) și Olga Zitluhina (Letonia) la care vor participa dansatori romani și din țarile partenere, spectacole, turnee, cursuri și ateliere de dans, ateliere de scriere performativa, proiecții de filme și artist talks.

In perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, partenerii proiectului se reunesc la Bucuresti in pregatirea lansarii activitatilor ce vor fi organizate pe durata programului. Apelul de proiecte va fi lansat la sfirsitul lunii noiembrie, urmind a oferi profesionistilor romani din dans contemporan oportunitati de rezidente si cercetare in Letonia, Portugalia si Romania.

Mai multe detalii la contact@e-motional.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *