Open House @ ZonaD. Am împlinit 1 an

credit foto: Alex Chelba

credit foto: Alex Chelba

vineri, 12 iulie, de la 20:00 @ ZonaD – studio Paradis Serial
(str. Iulia Hașdeu nr. 3)

Anul trecut pe vremea asta am deschis ZonaD – studio Paradis Serial. Timpul a trecut repede, a fost plin de multele lucruri pe care le-am făcut, de bucuria și efortul de a avea un spațiu artistic în București. Vineri, 12 iulie, studioul este deschis de la ora 20:00 pînă noaptea tîrziu și vă așteptăm să sărbătorim împreună 1 an. Bring what you want to share with us. Pînă atunci vă invităm să ne scrieți ce înseamnă pentru voi ZonaD la serial.paradise@artsf.ro sau direct în pagina evenimentului Facebook la Zonad Dans. Cele mai frumoase reacții sînt premiate în seara cu pricina.

Într-un an de ZonaD, în perioada iulie 2012 – iunie 2013, am organizat 8 ateliere de dans contemporan deschise publicului larg, 5 rezidențe artistice destinate unor artiști din România, Turcia, Marea Britanie, SUA, „Festivalul E-Motional: corpuri și orașe în mișcare”, reunind artiști din România, Irlanda, Letonia, Marea Britanie, Cipru și Turcia, 9 seri de improvizație cu muzică live la care au participat Vlaicu Golcea, Maxim Belciug, Abator Industries, Platforma AVmotional, 5 seri de filme speciale, printre care amintim premiera bucureșteană a filmului Marinei Abramovic „The Artists Is Present”. Au avut de asemenea loc peste 10 spectacole și prezentări informale și am susținut 6 proiecte de cercetare artistică și dezvoltare profesioanală. Alte peste 20 de evenimente, cursuri și ateliere de dans contemporan, mișcare și yoga au fost găzduite în studio, aducînd o contribuție la susținerea spațiului. Aproximativ 2.000 de persoane, artiști și public au beneficiat de existența spațiului nostru.

Mulțumim publicului și tuturor membrilor comunității noastre care au sprijinit constant studioul în acest an prin participarea la proiectele și evenimentele noastre. Finanțatorii proiectelor desfășurate la ZonaD în această perioadă au fost programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Fundația Culturală Europeană din Amsterdam, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii, Centrul Național al Dansului București, Suitecase Fund/ New York Live Arts, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

Detalii și la www.e-motional.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *