Performance: Eventually, everything will make sense

Eventually, everything will make sense
performance – premieră (versiune adaptată)
12 noiembrie, orele 16 – 18
MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bdul Primăverii nr. 15
urmat de o discuție online moderată de Mihaela Michailov pe platforma ZOOM
https://us02web.zoom.us/j/81085092208

concept: Cosmin Manolescu
cu/de: Andreea Belu, Catrinel Catană, Cosmin Manolescu
univers sonor: Lala Misosniky
un proiect Paradis Serial
co-producție: Fundația MARe/Muzeul de Artă Recentă și Fundația Gabriela Tudor
performance realizat în cadrul stagiunii Dans la MARe
finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

teaser video:

A început pe 10 mai și se termină pe 12 noiembrie 2020: stagiunea Dans la MARe! Într-un an cu totul atipic, marcat de pandemie, de refugiere în propriile case, într-un an al sălilor de spectacole închise, stagiunea Dans la MARe a reprezentat o interogație și o soluție, totodată. Ce anume este dansul într-o perioadă aflată sub logica distanțării sociale? Soluția a fost ieșirea din limitele unei problematizari pur teoretice și în înfruntarea directă a situației: atunci când dansul devine aproape imposibil, cel mai bine este să… dansezi! Conferințe, prezentări, performance, înregistrări video, expoziții, laboratoare și, desigur, dans, au fost tot atâtea mijloace prin care artiștii au reușit ca în cele 8 evenimente desfășurate la MARe să spargă ”blocada” care a pus dansul (implicit un mod de viață) sub semnul întrebării.

Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Catrinel Catană, Elena Copuzeanu, Smaranda Găbudeanu, Louise Höjer, Alina Lupeș, Cosmin Manolescu, Ioana Marchidan, Georgia Măciuceanu, Mihaela Mihailov, Lala Misosniky, Cristina Mitilă, Sebastian Moldovan, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Andra Nedelcu, Andreea Novac, Thomas Proksch, Ioana Răileanu, Tino Sehgal, Simona Tărtăcuță și Istvan Teglas sunt artiștii care de-a lungul unuia dintre cei mai provocatori ani au participat la cele 8 evenimente din stagiune.

Joi, 12 noiembrie 2020, între orele 16 și 18, stagiunea se încheie cu o premieră. “Eventually, everything will make sense” realizată de coregraful Cosmin Manolescu, curatorul stagiunii Dans la MARE în colaborare cu performerii Catrinel Catană (live) și Andreea Belu (de la distanță) cu participarea artiștilor Lala Mișosniky (univer sonor) și Sorina Suru (costume).
De asemenea începând cu ora 16 și până la finalul zilei, spectatorii interesați vor putea urmări filmul experimental cu același titlu la adresa https://vimeo.com/477715881.

“Eventually, everything will make sense” este o expoziție în mișcare; o expoziție în expoziție; o expunere coregrafică a unei expoziții de artă vizuală; o experiență corporală care impulsionează privitorul să își depășească dialogul interior curent. Spectacolul are două tipuri de public: privitorii și lucrările de artă. Cheia spectacolului: tocmai relația dansatorilor cu publicurile lor.” (Antonia Iordache, curator Muzeul de Artă Recentă/MARe).

Informații și rezervări:
Accesul se va face pe baza biletului de intrare în Muzeu, oricând între orele 16 – 18.

Program orientativ:
Accesul se va face pe baza biletului de intrare în Muzeu, oricând între orele 16 – 18.

Evenimentul “Eventually, everything will make sense” va fi organizat ținând cont de regulile sanitare în vigoare – folosirea dezinfectantului la sosirea în Muzeu și folosirea măștii pe toată durata spectacolui din Muzeul MARe.

“Eventually, everything will make sense” este un proiect realizat în cadrul stagiunii “Dans la MARe” organizat de Fundația MARe/Muzeul de Artă Recentă în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor, ExpoArte și Goethe Institut București. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

foto: Raed Krisham
afiș: Alina Dănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *