Festivalul E-Motional: reinventează-te

Afis E-Motional webBucurești, 5 octombrie – 9 noiembrie 2014
locații: ZonaD, Centrul Național al Dansului București, lorgean theatre, locații secret
e

În cei peste 2 ani de studio ZonaD, am înțeles că publicului nostru îi place schimbarea și că este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi. Aceasta este și provocarea căreia încercăm să îi răspundem prin proiectele pe care le producem și prin evenimentele pe care le programam împreună cu artiștii, colaboratorii și partenerii noștri. De aici și motto-ul „reinventează-te”, sub care se desfășoară ediția a doua a Festivalului E-Motional, organizat ca parte a programului „E-Motional: rethinking dance”. Pe durata unei perioade de mai bine de o lună propunem publicului din București un conținut variat, sub formă de spectacole, conferințe, dezbateri, proiecții de filme, ateliere, peste 15 evenimente, care au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decît cele clasice.

Prin programul propus, continuăm și amplificăm un demers de reflecție asupra proceselor și conținuturilor artistice actuale, printr-o serie de ateliere și dezbateri de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate. Acestea își propun să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Așteptăm deopotrivă publicul larg și profesioniștii din dans la evenimentele din festival, pe care le acompaniem cu întîlniri și discuții în format lejer, de tip cafenea, în care să aflăm împreună lucruri noi și vechi și să discutăm într-un mod relaxat.

Festivalul aduce împreună peste 25 de artiști și profesioniști ai dansului, participanți sau invitați în program, din România, Italia, Islanda, Letonia, Norvegia, Portugalia, SUA.

Festival organizat și prezentat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri asociați sînt Centrul Național al Dansului București și lorgean theatre. Evenimentul este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, Romania Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza arte

***

PROGRAM DETALIAT [pe categorii de evenimente]

SPECTACOLE 

> Piesă cu responsabilitate limitată
05.10/ 19:00/ CNDB

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Producător: Ștefania Ferchedău
Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercînd să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate

„Performeri și privitori sîntem eliberați de responsabilitatea oricărei morale derivate din acest show, a oricărui sens profund generat de simboluri sau gesturi codificate. Lucrurile sînt ceea ce sînt, iar simplitatea lor, repetitivitatea lor, onestitatea expunerii frontale, necondiționate, a limitelor corpurilor supuse exercițiului – toate generează un schimb de energii cît se poate de autentic, necontrafăcut.” – recenzie de Cristina Modreanu (Revista Scena.ro, aprilie 2014)

***

> … After all
05.10/ 20:30/ CNDB

Direcția artistică: Vava Ștefănescu
Interpret: Carmen Coțofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea
Producție: Asociația Colectiv A în cadrul Festivalului Temps d‘Images
Coproducători: Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Mulţumiri: ICR Varşovia
Durata: 50 min.

„Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat, îți vine să te scuturi de ele, dar nu le poți arunca. O schimbare ar fi binevenită.
Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puține; ele se așază cu grijă în diferite părți din noul corp; se pun deoparte visele; doar puține se vor dezvolta; se aruncă la întîmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întîmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp, se aleg accesoriile; cînd totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le respinge, nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; cînd totul este gata, priviți cu atenție; găsiți o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în ramă și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.” – Vava Ştefănescu

***

> magic mystery domestic tour [showcase]
09.10/ 15:0021:00 / lorgean theatre

O zi specială este dedicată unui fenomen cultural în creștere în București, acela al spectacolului de apartament, dezvoltat de curatorul și artistul Jean-Lorin Sterian. Acesta a fost invitat să aleagă pentru ziua de 9 octombrie o serie de 4 experiențe performative, programate în 3 locații diferite, între care publicul este invitat să călătorească. Accesul se face pe bază de rezervare în limita locurilor dispobile la adresa lorgeantheatre@gmail.com. Intrarea este liberă, dar participanții sînt invitați să aducă un obiect la alegerea lor.

 1. a dog day afternoon
  09.10/ 15:00 / lorgean theatre

Direcția artistică: jean-lorin sterian
Interpreți: maria mora, jean-lorin sterian
Producție: lorgean theatre
Finanțator: AFCN
Video: dog luv, ciprian mureșan
Durata: aprox. 75 min.

cîinii sînt pretutindeni, aproape peste tot pe unde mă duc. uneori mă întreb despre cîinele care zace in mine. (pulp, dogs are everywhere)

 1. experienţă performativă ca abandon în probabilităţi şi neştiind… aproape nimic
  09.10/ 17:00/ lorgean theatre

Direcția artistică & interpretarea: iulia sima
Producție: lorgean theatre
Durata: 25 min.

Experienţele, compuse din multiple obiecte fizice şi simbolice – alegeri şi interacţiuni de moment, impulsuri conştiente şi inconştiente, se manifestă, fie că vrem sau nu vrem, într-un „sistem dinamic”- folosind un concept al cercetătorilor din zona ştiinţelor complexităţii. Mă interesează modul cum se construieşte viitorul şi cum el capătă formă, prin exprimarea prezentului, cu multiplele sale provocări. E posibil ca obsesia noastră pentru o viaţă structurată să ne limiteze experienţa? Ce se întîmplă cînd nu ai nici un plan? Ce se întîmplă cînd te laşi mînat/ă de energiile oamenilor din jurul tău – de respiraţiile lor, emoţiile, tăcerile, cînd te laşi purtat/ă de propriile gînduri şi emoţii pe care le ai ÎN ACEL MOMENT. Ce fel de viitor performativ se naşte din astfel de sentimente de moment? Ce se întîmplă cînd nu vrei să ştii ce se va întîmpla?

 1. viața privată [work in progress]
  09.10/ 18:00/ lorgean theatre

Direcția artistică & interpretarea: adriana gheorghe
Producție: lorgean theatre
Durata: 35 min.

Există o poziţie defensivă, a cărei structură de rezistenţă se sprijină pe ceea ce psihoterapia adleriană ar numi logică privată. Prin terapie, subiectul e îndemnat să abandoneze atitudinea cu pricina şi să se repoziţioneze ca parte a unei comunităţi, accentuînd dimensiunea socială a existenţei lui. Dar „logica privată” nu e deloc marca unei poziţionări existenţiale păguboase, pentru că ea de fapt nu există. E un non-sens care încearcă totuşi să numească o realitate. Realitatea este că sinele știe că existenţa lui este sigură şi „reală” doar atunci cînd se confirmă prin interacţiunea cu alți subiecți, doar că uneori interacţiunea respectivă i se pare prea dureroasă/obositoare. Între ficţiunea „logicii private” şi realitatea „logicii publice”, există o poziţie intermediară despre care nu se poate vorbi, fiindcă este esenţialmente intermediară, imposibil de fixat, într-o permanentă stare de dizolvare/difuzare dinspre interior spre exterior. Este „viața privată”.

 1. trying to change a small element
  09.10/ 20:00/ lorgean theatre

Direcția artistică & interpretarea: cătălina gubandru, cristian nanculescu, marin voica             Durata: 40 min.

Statement: Ce se întâmplă în timpul unui performance poate fi decis mai degrabă în timpul lui decît înainte de prezentarea lui.
Performance-ul va porni printr-o simplă discuție (între cei trei performeri) despre cum ar putea ei produce un performance, inclusiv cel ce tocmai se întîmplă. Ideile se pot pune sau nu în scenă. Performance-ul poate rămîne la simpla discuție.
Voi enumera cîteva variante ce pot fi discutate sau puse în scenă.

 1. Un performance în care doi performează iar al treilea se asigură că publicul înțelege ce se performează.Performance în care toată lumea să se simtă prost.
 2. Performerii intră în scenă, numără banii cîștigați din bilete și pleacă.
 3. Performerii reconstituie un performance.
 4. Cineva de aici nu va face nici un rău. Ghici cine?
 5. Performerii vin cu o idee și nu se mai înțeleg.
 6. 500 Ron în bancnote de 1 Ron sunt împărțiți între ei de cei trei performeri.

 ***

> Luna [premieră]
14.10/ 19:30/ CNDB

Concept și direcție artistică: Irinel Anghel
Interpreți: Irinel Anghel, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu
Muzica: Irinel Anghel
Live electronics: Rufi
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor, Centrul de Cultură George Apostu Bacău, Muzeul Național George Enescu, secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”
Finanțatori: Programul Cultura al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: 60 min.

„Habar n-am ce e LUNA. Este dans, teatru, muzică, film, performance art. Dacă îi dau o singură descriere, de fapt îi iau posibilitatea de a fi tot ceea ce este. LUNA este un mister. LUNA este o iluzie. LUNA este o călătorie suprarealistă într-o lume guvernată de energia feminină care este însăşi forţa creaţiei. Adica un mister. Conceput ca un ‚all-round show’ din spaţiul comun al tuturor artelor, spectacolul de dans-teatru-muzică LUNA are un decupaj filmic şi un final experienţial ce se oferă privirii individuale a fiecărui spectator.” – Irinel Anghel

 ***

> Nordic blondes [work in progress/ prezentare rezidență]
18.10/ 18:00/ ZonaD

Coregrafia:
Steinunn Ketilsdóttir
Interpreți: Steinunn Ketilsdóttir, Snædís Lilja Ingadóttir
Producție:
GALDUR Productions
Finanțatori: rezidență în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance” organizat de Fundația Gabriela Tudor cu sprijinul programului Cultura al UE, Tjarnarbíó Theater, Islanda
Durata: 30 min.

Nordic blondes” este un proiect realizat de coregrafa islandeză Steinunn Ketilsdóttir. Lucrarea este un spectacol pentru 4 dansatoare și va avea premiera la Tjarnarbíó Theater din Reykjavík, Islanda, în toamna 2015.

Grupul va cerceta tema imaginii de sine și a propriei existențe, atît în cazul indivizilor, cît și în anumite grupuri sociale. Lucrarea explorează ce anume văd și simt oamenii, prin simpla observare a celorlalți și a acțiunilor lor, a impresiilor lor și a felului în care îi percep pe ceilalți; în același timp, proiectul cercetează propriile noastre percepții și experiențe de sine, felul în care ne examinăm pe noi înșine în relație cu o comunitate și un context internațional. În cadrul imaginii de sine și a propriei existențe, vom examina în mod specific stereotipul blondei nordice, propria noastră relație cu acest clișeu, felul în care alte femei percep ideea blondei nordice și felul în care restul lumii se relaționează acestei idei.

Prezentarea este acompaniată de o introducere a practicii artistice a coregrafei Steinunn Ketilsdóttir și a scenei de dans contemporan din Islanda.

***

> [FRAGIL] [avanpremieră]
01.11/ 18:00-22:00/ locație secretă
08-09.11/ 17:00-20:00 @ locație secretă
                20:00-21:00 @ CNDB 

Direcție artistică: Cosmin Manolescu
Interpreți: Cristian Nanculescu, Giselda Ranieri, Tanja Andreeva
Producător: Ștefania Ferchedău
Producție:
ZonaD/ Compania Paradis Serial, Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”
Parteneri: Fabrica de Movimentos (Porto), Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia
Cu sprijinul: Bursă Fundația Bogliasco (SUA/ Italia), Centrul Național al Dansului București, teatrul lorgean.
Finanțatori: Programul Cultura al UE, Administrația Fondului Cultural Național, Programul cultural București 555 al ARCUB

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tihno Segal, Marina Abramović, Lewis Carroll și mulți alții. 

„Mă numesc Tanja și o să intepretez fragilitatea Giseldei. / Mă numesc Giselda. O dată m-am îndrăgostit de o femeie și mi-am conștientizat latura feminină. Am urît culoarea roz, apoi mi-am descoperit latura masculină. Acum pot folosi orice culoare vreau. / Mă numesc Cristian și îmi e frică de Argo. / Mă numesc Cosmin și cred că acest spectacol este un act de iubire. / Te rog ai grijă de mine cînd o să fii Cristian. / Cînd intri în acest spațiu, mai întîi trebuie să mori ca să renaști în pielea altcuiva. / Ieri am avut senzația că mă topesc în spațiu. Și am vrut să-mi dau hainele jos. / Depășește-ți limitele. / La început am simțit un fel de pericol, apoi am fost luată înăuntru și m-am simțit în siguranță. Și liberă. / Aceasta este capodopera noastră.” – fragmente din jurnalul artiștilor

Spectacolele din 1 noiembrie, între 18:00 și 22:00, și din 8 și 9 noiembrie, între 17:00 și 20:00, vor avea loc în locații secrete din oraș. Pentru a avea acces trimiteți un sms la numărul 0722 322 366 cu numele, vîrsta, sexul și profesia voastră, menționînd ziua pe care o alegeți. Veți primi un răspuns cu ora de acces și locația exactă. În zilele de 8 și 9 noiembrie, spectacolele din locațiile secrete vor continua pe scena CNDB de la ora 20:00. Accesul în locațiile secrete este liber, dar participanții sînt invitați să aducă un obiect fragil.
* Spectacolul poate conține nuditate și interacțiune cu publicul.

***

ZonaD LOUNGE

ZonaD lansează în toamna 2014 o nouă serie de evenimente care includ conferințe, proiecții de filme, ateliere și dezbateri de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate. Avînd o frecvență regulată, acestea își propun să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Invităm deopotrivă publicul larg și profesioniștii din dans la o serie de întîlniri în format lejer, de tip cafenea, în care să aflăm împreună lucruri noi și vechi și să discutăm într-un mod relaxat.

> Dance/Crossing/Experiences/Portugal [conferință]
07.10/ 19:00/ ZonaD

Participanți: Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa, Alberto Magno

În această prezentare, 4 artiști stabiliți în Portugalia vor vorbi despre experiența lor în dezvoltarea, producția și prezentarea pieselor de dans sau afiliate domeniului dansului. Aceasta va genera un moment de reflecție asupra unor perspective personale diferite cu privire la procesul artistic și la modul de dezbatere în dans. Din aceste motive, formatul conferinței nu va fi unul convențional, ci va fi orientat mai degrabă spre o concepție mai largă și mai personală asupra împărtășirii istoriei și experienței. Eveniment organizat în conexiune cu Platforma de Reflecție E-Motional.

 ***

> Dansul contemporan – speed dating și lifelong affair [interactiv]
13.10 & 04.11/ 19:00/ ZonaD

Conceput și condus de: Adriana Gheorghe

Conținutul propus de Adriana Gheorghe în cadrul acestor întîlniri pornește de la un exemplu concret comun tuturor participanților – text citit sau spectacol văzut împreună, înregistrat sau live, și livrarea informațiilor treptat de la particular la general pe tiparul referințelor. Dezbaterea se bazează pe identificarea și definirea treptată a conceptelor și noțiunilor de teoria artei sau din istoria dansului contemporan apărute în experiența comună a participanților.

Le vom numi întîlniri, o serie de întîlniri pentru o mai bună înțelegere (a condițiilor de posibilitate/imposibilitate) a ideii de întîlnire propusă de coregrafi spectatorilor lor. Ne vom aminti despre ce e vorba. Vom contextualiza și vom apela la istoria dansului trăgînd de timp ca de elastic înapoi, dar și înainte. Ce urmează e cel puțin la fel de palpitant ca acele cîteva momente revoluționare fundamentale din arta dansului contemporan (Care erau acelea?) Vom încerca aproximarea și, la fel, întinderea pînă la fatalitate a conceptului de întîlnire în receptare. Vom construi împreună un emergency kit hermeneutic pe care să-l putem ignora apoi sau nu în cunoștință de cauză. Va fi un quest. Din care nu vor lipsi, paradoxal, exercițiile de compoziție, granița dintre compoziție și receptare fiind una interesantă. Iar accesarea modului de gîndire compozițional sau dramaturgic, sau, mai important, a terminologiei acompaniatoare nu e ceva ce ar trebui refuzat întotdeauna.

***

> ZonaD FILM
12+17+23.10/ 19:00/ ZonaD

Festivalul cuprinde un program de filme de dans și prezentări de proiecte video/ media realizate de artiști români și străini în trei evenimente dedicate. Vom prezenta la București cele mai bune producții video din ultimii ani, selecția urmînd să cuprindă filme documentare și de scurt metraj premiate în competiții de gen internaționale, precum dance on screen on tour. Programul va include deopotrivă o serie de producții originale realizate în cadrul programului E-Motional.

***

ATELIERE

> Atelier „Nordic Blondes”
15-16.10/ 19:0021:00/ ZonaD

Coregrafa islandeză Steinunn Ketilsdóttir va susține un atelier în conexiune cu rezidența și tematica piesei sale Nordic blondes”, deschis atît amatorilor, cît și profesioniștilor din dans. Atelierul va include o sesiune performativă în care coregrafa va prezenta video sau performa live un scurt fragment dintr-un spectacol personal explicînd conceptul acestuia, intențiile, procesul de creație și rezultatul la care a ajuns.
Înscrierile sînt deschise la contact@e-motional.eu.

 ***

> Atelier-spectacol Reinvent”
20-30.10/ 19:0021:00/ ZonaD

Un atelier susținut de coregraful Cosmin Manolescu va fi deschis publicului dornic de a se iniția în tehnicile dansului contemporan și de a contribui la realizarea unui spectacol. Conținutul atelierului se va construi pornind de la memoria afectivă a participanților legată de oraș – locuri secrete, povești personale legate de anumite străzi și spații, istorii uitate și redescoperite. Atelierul este complementar piesei [Fragil] realizată de Cosmin Manolescu, avînd intenția de a recupera și valorifica istorii necunoscute ale orașului și a le transforma în material performativ.

Perioda de lucru se va finaliza cu o prezentare deschisă publicului în ultima zi a atelierului.
Înscrierile sînt deschise la contact@e-motional.eu.

 ***

PLATFORMA DE REFLECȚIE

05-12.10/ ZonaD

Participanți: RO – Cosmin Manolescu (coregraf), Vava Ștefănescu (coregraf), Jean-Lorin Sterian (artist &curator), Oana Stoica (critic de teatru și dans), Ștefania Ferchedău (producătorr); PT – Alberto Magno (artist & director festival), Joana von Mayer Trindade (coregraf), Joclécio Azevedo (coregraf & curator), Rogério Nuno Costa (artist/ critic); LV – Olga Zitluhina (coregraf & director festival), Inta Balode (critic de dans), Maija Pavlova (manager), Elīna Lutce (coregraf).

Programul festivalului include un format de cercetare și colaborare unic în interiorul mediului coregrafic românesc și european menit a contribui la dezvoltarea acestuia, sub forma unor rezidențe creative și de brainstorming între cele 3 țări partenere E-Motional – România, Letonia și Portugalia. Prima reuniune a platformei a avut loc în iunie 2014 la Porto. Platforma de reflecție continuă pentru 7 zile la București readucînd împreună un grup mixt de profesioniști din dans – artiști, manageri/ producători, curatori și critici de dans, cîte 4 sau 5 participanți din fiecare țară, implicați deopotrivă în diverse evenimente din cadrul festivalului. Platforma include întîlniri zilnice și discuții între participanți, vizite de spații, întîlniri cu artiști locali, prezentări deschise publicului și vizionări de spectacole.

PROGRAM SCURT [cronologic]

05.10
| 19:00 | CNDB | Spectacol: Piesă cu responsabilitate limitată, de/cu Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu
| 20:30 | CNDB | Spectacol: … After all, de Vava Ștefănescu, cu Carmen Coțofană

07.10
| 19:00 | ZonaD | Conferință: Dance/Crossing/Experiences/Portugal, cu Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa, Alberto Magno (PT)

09.10
| 15:0020:00 | Showcase: magic mystery domestic tour
| 15:00 | lorgean theatre | Spectacol: a dog day afternoon, de jean-lorin sterian
| 17:00 | lorgean theatre | Spectacol: experienţă performativă ca abandon în             probabilităţi şi neştiind… aproape nimic, de/cu iulia sima
| 17:30 | lorgean theatre | Work in progress: viață privată, de/cu adriana gheorghe
| 20:00 | lorgean theatre | Spectacol: trying to change a small element, de/cu cătălina gubandru, cristian nanculescu, marin voica      

12.10
| 19:00 | ZonaD Film | Proiecție de film

13.10
| 19:00 | ZonaD Lounge | Interactiv: Dansul contemporan – speed dating and lifelong affair, cu Adriana Gheorghe

14.10
| 19:30 | CNDB |Spectacol/ premieră: Luna, de Irinel Anghel / cu Irinel Anghel, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu

15-16.10
| 19:00-21:00 | ZonaD | Atelier: Nordic Blondes, condus de Steinunn Ketilsdóttir (IS)

17.10
| 19:00 | ZonaD Film | Proiecție de film

18.10
| 19:00 | ZonaD | Prezentare rezidență/ work in progress: Nordic Blondes, de Steinunn Ketilsdóttir, cu Snædís Lilja Ingadóttir, Steinunn Ketilsdóttir (IS)

21-29.10
| 19:00-21:00 | ZonaD | Atelier: Reinvent, condus de Cosmin Manolescu

23.10
| 19:00 | ZonaD Film | Proiecție de film

30.10
| 19:00-21:00 | ZonaD | Prezentare atelier: Reinvent, condus de Cosmin Manolescu

01.11
| 18:00-22:00 | locație secretă | Spectacol/ avanpremieră: [Fragil], de Cosmin Manolescu, cu Cristian Nanculescu, Giselda Ranieri (IT), Tanja Andreeva (NO)

04.11
| 19:00 | ZonaD Lounge | Interactiv: Dansul contemporan – speed dating and lifelong affair, cu Adriana Gheorghe

08-09.11
| 17:00-20:00 | locație secretă |
| 20:00-21:00 | CNDB Spectacol/ avanpremieră: [Fragil], de Cosmin Manolescu, cu Cristian Nanculescu, Giselda Ranieri (IT), Tanja Andreeva (NO)

LOCAȚII

 • ZonaD – studio Paradis Serial (Str. Iulia Hașdeu nr 3, între Calea Griviței și Popa Tatu)
 • CNDB – Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu (Blvd. Mărășești 80-82)
 • Adresele apartamentelor folosite pentru spectacolele propuse de lorgean theatre și locațiile secrete folosite pentru spectacolul [Fragil] sînt dezvăluite doar publicului participant.

INTRARE
Intrarea la evenimentele organizate la ZonaD se face pe baza unei donații de 10 lei. Fondurile adunate din donații sînt destinate exclusiv acoperirii costurilor de întreținere a spațiului. Detalii despre evenimente și ateliere la contact@e-motional.eu și http://zonadstudio.wordpress.com sau www.e-motional.eu.
Costul biletelor la spectacolele prezentate la CNDB este de 25 lei sau 15 lei. Rezervări la rezervări@cndb.ro sau online la www.cndb.ro.

ECHIPA
Cosmin Manolescu, director executiv, Fundația Gabriela Tudor
Ștefania Ferchedău, producător festival
Daniela Pălimariu, asistent logistice & comunicare
Laura Orlescu, asistent producție

Mulțumiri voluntarilor E-Motional.

Festivalul E-Motional este prezentat și organizat de Fundația Gabriela Tudor.
Parteneri asociați sînt Centrul Național al Dansului București și lorgean theatre.
Eveniment în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance” realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

E-Motional: rethinking dance este un program creat de Ștefania Ferchedău și Cosmin Manolescu și condus de Fundația Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg) şi Muzeul Naţional „George Enescu”(Bucureşti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *