Piesă cu responsabilitate limitată și … After all @ Festivalul E-Motional

În 5 octombrie, ora 19:00 deschidem seria evenimentelor prezentate în cadrul Festivalului E-Motional cu spectacolele “Piesă cu responsabilitate limitată”, de Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu, și “…After all”, de Vava Ștefănescu. Vă așteptăm la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului, blvd. Mărășești nr. 80-82. Rezervările sînt deschise la www.cndb.ro și rezervari@cndb.ro.

credit Brîndușa Iacob

credit Brîndușa Iacob

> Piesă cu responsabilitate limitată
05.10/ 19:00/ CNDB

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Producător: Ștefania Ferchedău
Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercînd să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate.

„Performeri și privitori sîntem eliberați de responsabilitatea oricărei morale derivate din acest show, a oricărui sens profund generat de simboluri sau gesturi codificate. Lucrurile sînt ceea ce sînt, iar simplitatea lor, repetitivitatea lor, onestitatea expunerii frontale, necondiționate, a limitelor corpurilor supuse exercițiului – toate generează un schimb de energii cît se poate de autentic, necontrafăcut.” – recenzie de Cristina Modreanu (Revista Scena.ro, aprilie 2014)

***

credit Irina Stelea

credit Irina Stelea

> … After all
05.10/ 20:30/ CNDB

Direcția artistică: Vava Ștefănescu
Interpret: Carmen Coțofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea
Producție: Asociația Colectiv A în cadrul Festivalului Temps d‘Images
Coproducători: Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Mulţumiri: ICR Varşovia
Durata: 50 min.

„Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat, îți vine să te scuturi de ele, dar nu le poți arunca. O schimbare ar fi binevenită.
Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puține; ele se așază cu grijă în diferite părți din noul corp; se pun deoparte visele; doar puține se vor dezvolta; se aruncă la întîmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întîmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp, se aleg accesoriile; cînd totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le respinge, nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; cînd totul este gata, priviți cu atenție; găsiți o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în ramă și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.” – Vava Ştefănescu

***

Spectacole prezentate în cadrul Festivalului E-Motional organizat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri asociați sînt Centrul Național al Dansului București și lorgean theatre. Evenimentul este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza Arte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *