Programul de coaching artistic ZonaD

Clopote și mecanisme de Dilmana Yordanova și Cătălin Crețu

Clopote și mecanisme de Dilmana Yordanova și Cătălin Crețu

iunie-octombrie 2013 @ ZonaD – studio Paradis Serial

Fundatia Gabriela Tudor si spatiul ZonaD – studio Paradis Serial gazduiesc in perioada iunie-octombrie 2013 un program de coaching artistic condus de coregraful Cosmin Manolescu. In urma apelului desfasurat in luna mai au fost selectionate doua proiecte care sint in prezent in curs de dezvoltare la ZonaD.
„Asa” – este un proiect de Valentina Chirita. „Asa este un cuvant pe care il folosim fie in decursul unei actiuni, ceva care puncteaza deci parcursul, dar si incheierea – satisfacuta – a actiunii. Ca termen de comparatie, asa poate deschide un teritoriu pentru imagini inedite, intre un punct de referinta cunoscut si imaginarea a noi asocieri. Este un cuvant potrivit pentru actiune de durata si trecerea peste o limita – lucruri care ma preocupa.” – spune Valentina.

„Clopote si mecanisme” este un proiect conceput de Catalin Cretu si Dilmana Yordanova, avind-o ca performer pe Ana-Maria Costea. „Proiectul propune un studiu al relatiei intre miscarea corporala si tehnologia interactiva. Corpul uman in diferitele sale ipostaze este generator al intearctivitatii atat sonore, cat si vizuale, manipulandu-le tn acelasi timp. Atat coregrafia, cat si dezvoltarea aspectului general vizual al proiectului se bazeaza pe juxtapunerea a doua planuri – orizontal si vertical si relativitatea perceptiva a acestora.” – sustin autorii proiectului.

Proiectele se vor finaliza cu o prezentare deschisă publicului la ZonaD în data de 10 octombrie 2013.

Programul de coaching include sesiuni individuale si de grup cu proiectele sustinute, vizionari de spectacole si participari de grup la evenimente culturale. Componenta de coaching face parte din ZonaD formare profesionala, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Mai multe detalii la serial.paradise@artsf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *