STAY TUNED! Eastern Connection. Atelier-auditie Zan Yamashita

august-septembrie @ ZonaD – studio Paradis Serial

Fundația Gabriela Tudor lanseaza in luna august faza pilot a unui program extins de schimburi artistice in domeniul dansului contemporan, reunind artisti, producatori, organizatori de festivaluri si critici de dans din Romania si Japonia, initiat de coregraful Cosmin Manolescu. In 2013 proiectul va facilita descoperirea si cunoasterea intre cele doua scene de dans contemporan printr-o serie de activitati ce vor avea loc in prima faza in Romania in perioada august – septembrie.

Intre acestea se afla un atelier-auditie sustinut de coregraful japonez Zan Yamashita, ce se va desfasura in zilele de 27-29 august. Atelierul este deschis profesionistilor din dans si are ca scop selectionarea unui artist roman care urmeaza a participa la proiectul de colaborare romano-japonez in perioada 2013-2015. Atelierul este urmat de o rezidenta de creatie desfasurata la Bucuresti in perioada 30 august – 23 septembrie, reunind artisti japonezi si romani (Zan Yamashita, Mikiko Kawamura, Cosmin Manolescu si artistul roman ales in urma atelierului).

ZonaD: Eastern Connection este derulat in parteneriat cu Aoyoma Theatre Tokyo, cu sprijinul financiar oferit de The Saison Foundation Tokyo. Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Mai multe detalii despre atelier vor fi disponibile in curind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *