Rezidențele Gabriela Tudor 2020

Fundația Gabriela Tudor a lansat în 2019 cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național programul de rezidențe europene „Gabriela Tudor”, un program de mobilitate și de sprijin al creației artistice în domeniul dansului și artelor contemporane dedicat memoriei Gabrielei Tudor la împlinirea a 10 ani de la dispariția sa în 2009.

Programul de rezidențe continuă și în acest an cu o serie de proiecte artistice ce sunt dezvoltate la AGITlab Agueda (Portugalia), Bacău, București și Atena, la care vor participa artiștii vizuali Daniel Djamo (Gent/ București), Adina Mocanu (București), coregrafele Gisela Ferreira, Joana Cunha Pinto și André Filipe (Porto/Agueda), Alice Thomas și Anouk Orignac (Essen), Andreea Belu și dramaturgul Gina Șerbănescu (București).

Pentru rezidențele din Portugalia, selecția artiștilor a fost realizată de Paulina Almeida (director AGITlab) și Cosmin Manolescu (director Fundația Gabriela Tudor), iar pentru celelalte de către un juriu format din Cristina Lilienfeld (artist participant în programul de rezidențe Gabriela Tudor 2019), Ștefania Ferchedău (Institutul Prezentului) și Cosmin Manolescu, pe baza unui apel de proiecte lansat internațional în luna martie 2020 și la care au participat peste 70 de artiști din Danemarca, Italia, India, Irlanda, Japonia, Finlanda, Franța, Grecia, Germania, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Portugalia, Republica San Marino, Republica Cehia, Spania și Ungaria.

Calendarul rezidențelor Gabriela Tudor 2020

Rezidență BACĂU | 17 august – 29 august 2020centrulapostu.ro
participante: Gina Șerbănescu (dramaturg) & Andreea Belu (coregraf și performer)
proiect: (Co)incidental Histories
prezentare Bacău: 28 august, 17:00
prezentare București: 13 septembrie, 11:00, Pavilion 32 – Goethe Institut în cadrul stagiunii CORP organizată de AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică

Credit foto: Alina Ușurelu

 

Rezidență AGITlab, Agudeda | 17 august 13 septembrie 2020
participanți:
Gisela Ferreira, proiect self-portrait #12658 – performance
Cunha Pinto & André Filipe, proiect CORAÇÃO (Heart) – performance
Daniel Djamo, proiect 16 sounds of paper – proiect de artă participativă
prezentare Agueda: 12 septembrie 2020


Rezidență București
| 1 – 20 septembrie 2020
artistă: Adina Mocanu
proiect: The Lucky One – video-performance
prezentare: 19 septembrie 2020

The Night of The Three Moons – Adina Mocanu, 2018, Fundatia Joana Grevers

 

Rezidență Atena | 10 – 30 septembrie 2020 (în curs de confirmare)
artiste: Alice Thomas, Anouk Orignac (Essen)
proiect: triptych on anger

Vizionați un film de documentare al rezidențelor realizat de Veioza Arte:

Rezidențele Gabriela Tudor 2020 sunt organizate în parteneriat cu Centrul de Rezidențe AGITLabși Asociația “Improvize and Organise” cu sprijinul Primăriei Orașului Agueda și a Centrului de Cultură “George Apostu” Bacău, instituție publică de cultură aflată subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *