Stagiunea dans-wanderer 2018-2019| Platforma ZonaD

 ICR_Alina Usurelu

dans#wanderer /ˈdan(t)s, ˈdän(t)s, dɑːns/ /ˈwɒnd(ə)rə/. A ieși din obișnuit, din tipar, din zona de confort. De fapt nu a ieși. Ci a o lua la goană și a fugi însuflețit, îndepărtîndu-te de ele din ce în ce mai mult. A vorbi, a zîmbi, a cînta, a dansa, a îmbrățișa, a rîde, a plînge, a da, a lua, a durea, a vindeca, a găsi, a (te) pierde, a îndrăzni, a încerca, a greși, a reuși, a tăcea. A fi liber. Wanderers, flâneurs, flâneuses, călători & călătoare, dans-wanderers, vagabondans… Dor de ducă, atmosferă, poezie, vibrație, observare, lentoare, ritm. Este călătorul cel care îi urmărește pe ceilalți sau cel pe care îl urmează/urmăresc ceilalți?

Stagiunea dans#wanderer 2018-2019, parte integrantă a programului artistic propus de PLATFORMA ZONAD, își propune să prezinte publicului larg ultimele formate experimentale de ateliere și spectacol din cadrul proiectului dans#wanderer condus de coregraful Cosmin Manolescu, precum si realizarea unor formate de instalații și producții noi care vor fi realizate în 2018-2019. Cei interesați să facă parte din comunitatea de dans-wandereri și să participe la evenimentele ce vor fi realizate în cadrul acestei stagiuni  se pot înscrie pe site-ul www.danswanderer.ro și vor afla în timp util despre evenimentele programate.

Programul stagiunii dans-wanderer 2018

Partyting @ Ziua Dansului, 28/29 aprilie, începând cu 20:00 și până dimineață
informații și înscriere la eveniment: https://www.facebook.com/events/2043743962550412/
Călătorie către mine însumi
1 iunie, 19:00, Centrul Replika, București [str. Lânăriei nr. 93-95]
8 iunie, 19:00, AMBASADA, Timișoara [str. Anton Seiller nr.2]
28 iunie, 19.00 Teatrul Andrei Mureșanu [str. Kőrösi Csoma Sándor,  nr.10, Sfântu Gheorghe]
danswanderer#3 [experiență performativă pentru 3 spectatori]
4 și 5 iunie, 18:00-21:00, București
9 iunie, 18:00-21:00, București
29 iunie, 18:00-21:00, Sfântu-Gheorghe
Cei interesați să participe la experiența performativă danswanderer#3 se pot înscrie la licitația de spectatori deschisă la adresa https://goo.gl/forms/pkHPWEAf7R2rdhYO2

Călătorie către mine însumi este primul episod al proiectului artistic dans#wanderer, realizat de coregraful Cosmin Manolescu în colaborare cu performerii Idris Clate și Judith State. Pe 1 iunie la București la Centrul de Teatru Educațional Replika, pe 8 iunie la Timișoara la AMBASADA și pe 28 iunie la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu-Gheorghe te așteptăm la o întîlnire performativă a clubului dans#wanderer – Dance Wander Society. Avem 50 de locuri disponibile și pentru a participa te invităm să te înscrii în comunitatea dans#wanderer aici http://danswanderer.ro/inscrie/.

dans#wanderer este inspirat de cartea “The Wander Society”, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului (www.thewandersociety.com).

dans#wanderer
un proiect artistic de Cosmin Manolescu
în colaborare cu Idris Clate și Judith State
cu participarea: Gemma Riggs (artist video), Dragoș Lumpan (fotografie), Ștefania Ferchedău (suport dramaturgic)
suport producție: Adrian Hariga
design web: Bogdan Cârstea

un proiect Paradis Serial, produs de Fundația Gabriela Tudor
co-produs de DeVIR/CAPa (Faro) în conexiune cu festivalul encontros do DeVIR
spații de lucru: Centrul de Teatru Educațional Replika, ODD, studioul RAP/Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului București, Institutul Cultural Român Lisabona

dans#wanderer este dezvoltat în mai multe episoade în perioada 2017-2019 și va include, pe lîngă mai multe formate de întîlniri performative, o serie de activități dedicate comunității dans#wanderer, conferințe performative, ateliere și călătorii. Urmărește-ne la www.danswanderer.ro sau scrie-ne la cosmin@danswanderer.ro.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *