ZonaD Mentorat

#START | ZonaD Mentorat
11 mai, 12:00-17:00, București
25 mai, 12:00-17:00, București
11 iunie, 11:00-16:00, Timișoara
20 iunie, 12:00-17:00, București

Ești artist, ai proiecte în derulare și ai nevoie de sprijin în implimentarea lor?
Vrei să depui în curând un dosar de candidatură pentru o rezidență artistică sau pentru a obține fonduri? Ai o organizație culturală/un spațiu și vrei să înțelegi mai bine mecanismele care îți influențează activitatea?

Dacă răspunsul tău este DA, te așteptăm să participi la sesiunile de mentorat cultural din cadrul programului #START desfășurat sub titlul „ZonaD Mentorat” și destinat tinerilor artiști, producători și operatori culturali din România. Programul continuă activitățile de mentorat demarate cu ocazia primul atelier #START.Idei.Proiecte.Finanțări organizat la București în luna martie 2018.#START este realizat de Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului multi-anual „Platforma ZonaD”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, și propune un format de mentorat cultural susținut de Cosmin Manolescu, expert cultural cu 20 de experiență în implementarea proiectelor.

PROGRAM și ÎNSCRIERE
Întâlnirile vor avea avea loc 2-3/ori pe lună în perioada mai – decembrie 2018 și se vor desfășura sub forma unor sesiuni de lucru cu durata a 1-2 ore/persoană, în funcție de complexitatea problemelor și a proiectelor. Locul întâlnirii și intervalul disponibil vor fi comunicate în scris celor înscriși. Pentru participanții din alte orașe care nu se pot deplasa la București, se poate oferi consultanță de specialitate prin intermediul unei conexiuni Skye.

Programul de mentorat cultural este deschis tinerilor artiști, curatori, manageri, producători, curatori, facilitatori și altor profesioniști din sectorul cultural. Înscrierea se face prin trimiterea unui mesaj de interes la adresa cosmin@gabrielatudor.ro care să includă informații referitoare la proiectul în lucru și tipul de sprijin solicitat.

Locurile în cadrul programului #START vor fi ocupate în ordinea înscrierilor, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Serviciile de mentorat sunt oferite gratuit de Cosmin Manolescu, expert cultural cu experiență în managementul de proiect și dezvoltare organizațională. Pentru înscrieri trimiteți un mesaj de interes la adresa cosmin@gabrielatudor.ro.

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

BIO
Cosmin Manolescu este coregraf, expert și manager cultural, director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Este expert în management de proiect și dezvoltare organizațională pentru organizații și instituții culturale și director artistic al companiei Paradis Serial, sub a cărei titulatură își realizează proiectele artistice. Din 2016 este expert european pe probleme de mobilitate artistică.
A fost absolvent al primei ediții a Masterului European în Management Cultural – Programul ECUMEST (1996), iar în 2008 a activat în cadrul programului de coaching pentru dezvoltare organizațională United Experts condus de coach-ul elvețian Monika Egger și implementat în România de Gabriela Tudor și Programul Cultural Elvețian. În perioada 2005-2013 a fost coach artistic și coordonator al programului de rezidențe ArtistNe(s)T. Între 1997-2017 a realizat numeroase proiecte culturale în zona dansului, managementului cultural și a artelor contemporane în România, Europa, SUA, și Japonia. Are o bogată experiență în implementarea proiectelor de colaborare culturală europeană și internațională. În perioada 2011-2015, a condus în calitate de lider de proiect programul european de mobilitate și creație artistică E-Motional co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2007-2013. A avut un rol esențial în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului în 2004. Este inițiatorul și coordonatorul bursei Gabriela Tudor în management cultural (2009-2016). În perioada 2012-2014 a fost director artistic al spațiului-laborator ZonaD unde a realizat diferite ateliere, rezidențe și proiecte pentru publicul larg.În 2015/2016 a făcut parte din echipa Curatorium care a conceput programele și proiectele din dosarul de candidatură pentru București 2021 și a finalizat programele internaționale „E-Motional: rethinking dance” și „Eastern Connection” cu Japonia. Din 2014 colaborează cu ArCuB și Administrația Fondului Cultural ca evaluator pentru proiectele culturale.În ianuarie 2017 Administrația Fondului Cultural Național i-a acordat premiul pentru Rezistență în cultură pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *